Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nokkoskorput

4 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 30 min
17.6.2012
Reseptin ainekset
60 kpl
2 dl
vettä
1 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
1 dl
nokkosta (ryöpättynä ja silputtuna)
15 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1/2 dl
ruismaltaita
9 dl
ruisjauhoja
Pinnalle
2 rkl
hunajaa
2 rkl
vettä
1 tl
sormisuolaa

Sekoita kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja nokkoset. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää maltaat sekä ruisjauhot vähitellen. Vaivaa tasainen ja tiivis taikina. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 3 tuntia.

Jaa taikina kolmeen osaan, ripottele pintaan jauhoja ja kauli palat leivinpapereiden päällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi.

Sivele levyt hunaja-vesiseoksella ja ripottele pintaan hiukan suolahiutaleita. Paina taikinalevyihin suurella veitsellä summittaiset ruudukot.

Paista nokkoskorppuja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.

Anna nokkoskorppujen jäähtyä pelleillä ja napsauttele ne sitten irti toisistaan. Tarvittaessa voit vielä kuivattaa nokkoskorppuja uunin miedossa jälkilämmössä.

Säilytä nokkoskorppuja paperipussissa, jotta ne pysyvät rapeina.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt