Nokkoskorput

4 h 10 min
3.5
0

Nokkoskorput

MU
KA
0
3.5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  • 1 dlnokkosta (ryöpättynä ja silputtuna)
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dlruismaltaita
  • 9 dlruisjauhoja

Pinnalle

  • 2 rklhunajaa
  • 2 rklvettä
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Sekoita kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja nokkoset. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää maltaat sekä ruisjauhot vähitellen. Vaivaa tasainen ja tiivis taikina. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 3 tuntia.

Jaa taikina kolmeen osaan, ripottele pintaan jauhoja ja kauli palat leivinpapereiden päällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi.

Sivele levyt hunaja-vesiseoksella ja ripottele pintaan hiukan suolahiutaleita. Paina taikinalevyihin suurella veitsellä summittaiset ruudukot.

Paista nokkoskorppuja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.

Anna nokkoskorppujen jäähtyä pelleillä ja napsauttele ne sitten irti toisistaan. Tarvittaessa voit vielä kuivattaa nokkoskorppuja uunin miedossa jälkilämmössä.

Säilytä nokkoskorppuja paperipussissa, jotta ne pysyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä