Rapea someherkku
Nobun tonnikala-riisipalat – paahdettujen sushiriisipalojen ja kipakan tonnikalatahnan yhdistelmä koukuttaa
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Kansainvälisen Nobu-ravintolan spicy tuna crispy rice -annoksesta tuli somehitti. Herkussa yhdistyvät mahtavasti rapsakkuus ja sushi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 dl
sushiriisiä
4 dl
vettä
4 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
Tonnikalatäyte
2 tlk (à 200/150 g)
tonnikalaa öljyssä (MSC)
5 rkl
majoneesia (kewpie tai sushi)
3 rkl
srirachakastiketta
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
Lisäksi
1–2
avokadoa
1–2
jalapenoa
2 tl
seesaminsieneniä (mustia tai vaaleita)
noin ½ dl
rypsiöljyä paistamiseen
Nobun tonnikala-riisipalat – ohje:
- Huuhtele riisiä siivilässä viileällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
- Kumoa riisi kannelliseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella.
- Levitä riisi leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 25 × 35 cm) tasaiseksi levyksi. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä ja tiivistyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään. Jos aika on vähissä, voit laittaa hieman jäähtyneen riisilevyn myös pakastimeen jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Valmista täyte. Valuta tonnikalat. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret ja viipaloi avokado. Viipaloi myös jalapenot.
- Leikkaa sushiriisilevy pieniksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi (noin 3 × 5 cm) ja irrottele ne toisistaan.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista riisipalat erissä molemmin puolin rapeiksi. Lisää öljyä aina välissä.
- Laita paahdetut riisipalat tarjoiluvadille. Laita päälle avokadoviipale ja teelusikallinen tonnikalatahnaa. Viimeistele seesaminsiemillä ja jalapenoviipaleilla.
Vinkki!
Voit korvata tonnikalan esimerkiksi luonnonkalasäilykkeellä tai graavilohella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat