Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rapea someherkku

Nobun tonnikala-riisipalat – paahdettujen sushiriisipalojen ja kipakan tonnikalatahnan yhdistelmä koukuttaa

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kansainvälisen Nobu-ravintolan spicy tuna crispy rice -annoksesta tuli somehitti. Herkussa yhdistyvät mahtavasti rapsakkuus ja sushi.

1.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 dl
sushiriisiä
4 dl
vettä
4 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
Tonnikalatäyte
2 tlk (à 200/150 g)
tonnikalaa öljyssä (MSC)
5 rkl
majoneesia (kewpie tai sushi)
3 rkl
srirachakastiketta
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
Lisäksi
1–2
avokadoa
1–2
jalapenoa
2 tl
seesaminsieneniä (mustia tai vaaleita)
noin ½ dl
rypsiöljyä paistamiseen

Nobun tonnikala-riisipalat – ohje:

  1. Huuhtele riisiä siivilässä viileällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
  2. Kumoa riisi kannelliseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella.
  4. Levitä riisi leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 25 × 35 cm) tasaiseksi levyksi. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä ja tiivistyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään. Jos aika on vähissä, voit laittaa hieman jäähtyneen riisilevyn myös pakastimeen jähmettymään puoleksi tunniksi.
  5. Valmista täyte. Valuta tonnikalat. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  6. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret ja viipaloi avokado. Viipaloi myös jalapenot.
  7. Leikkaa sushiriisilevy pieniksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi (noin 3 × 5 cm) ja irrottele ne toisistaan.
  8. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista riisipalat erissä molemmin puolin rapeiksi. Lisää öljyä aina välissä.
  9. Laita paahdetut riisipalat tarjoiluvadille. Laita päälle avokadoviipale ja teelusikallinen tonnikalatahnaa. Viimeistele seesaminsiemillä ja jalapenoviipaleilla.

Vinkki!

Voit korvata tonnikalan esimerkiksi luonnonkalasäilykkeellä tai graavilohella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt