Suu spiraalille! New Yorkin rullacroissantit villitsevät – katso video ja leivo trendikkäät täytetyt herkut valmistaikinasta
55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min
Joko tunnet maailmalla hitiksi nousseet spiraalimaiset New Yorkin rullacroissantit? Leivonnaiset valmistuvat kotikeittiössä helposti valmiista croissanttaikinasta. Valitsetko pähkinä-suklaa-, hillo-kermavaahto- vai sitruuna-pistaasitäytteen?
Reseptin ainekset
3 kpl
1 pkt (240 g)
valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
Makuvaihtoehto 1: hasselpähkinä-suklaa
1 prk (2 dl)
kuohukermaa
½ dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (esim. Nutella)
100 g
tummaa suklaata
hasselpähkinärouhetta
Makuvaihtoehto 2: hillo-kermavaahto
1 prk (2 dl)
kuohukermaa
½ dl
vadelma- tai mansikkahilloa
1 dl
tomusokeria
2‒3 tl
vettä
pakastekuivattua vadelmarouhetta (esim. Dr. Oetker)
mantelilastuja
Makuvaihtoehto 3: sitruuna-pistaasi
noin 3 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
100 g
valkosuklaata
pistaasipähkinärouhetta
New Yorkin rullacroissantit – ohje:
Huom! Yhdestä täytevaihtoehdosta riittää kolmeen rullacroissanttiin.
- Avaa taikinapakkaus. Leikkaa croissanttaikina kolmeen osaan narun (esim. paistinaru) avulla: aseta taikinarulla narun päälle ja kiristä narua rullan ympärillä, kunnes taikina leikkaantuu läpi. Leikkaa samoin toisen kerran, jotta saat kolme palaa.
- Siirrä taikinaviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja laita niiden ympärille metalliset muottirenkaat (Ø 10 cm, korkeus noin 4,5 cm) tai katso alta vinkki foliomuottien tekoon. Anna croissanttien kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
- Aseta kohonneiden croissanttien päälle leivinpaperi ja toinen uunipelti. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita haluamasi täyte. Hasselpähkinä-suklaa: vaahdota kerma ja sekoita joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Hillo-kermavaahto: vaahdota kerma ja lisää hillo. Sitruuna-pistaasi: sitruunatahna toimii täytteenä sellaisenaan.
- Lusikoi täyte pursotinpussiin.
- Tee jokaisen rullan reunaan kaksi reikää vierekkäin ruokaveitsellä. Pyöritä veistä hieman rullan sisässä, jotta saat enemmän tilaa täytteelle. Pursota haluamaasi täytettä sisään rei'istä.
- Tee kuorrutus valitsemasi täytteen mukaan. Hasselpähkinä-suklaatäyte: Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Hillo-kermavaahtotäyte: Sekoita kuorrute tomusokerista ja vedestä. Sitruuna-pistaasi: Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
- Valuta kuorrutusta rullan reunaan reikien päälle. Ripottele päälle koristeita ennen kuorrutteen kovettumista: hasselpähkinä-suklaatäytteen päälle hasselpähkinärouhetta, hillo-kermavaahtotäytteen päälle mantelilastuja sekä pakastekuivattua vadelmaa ja sitruunatäytteisten päälle pistaasipähkinärouhetta. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoilua.

New Yorkin rullacroissantit ihastuttavat hauskalla ulkomuodollaan!
Vinkit New Yorkin rullacroissantien tekoon:
- Metalliset muottirenkaat takaavat rullacroissanttien täydellisen muodon. Niitä löytyy kokkikaupoista ja leivontaliikkeistä.
- Jos sinulla ei ole metallisia muottirenkaita, voit muotoilla pyöreät muotit alumiinifoliosta. Asettele folio eteesi pidempi reuna alaspäin. Taita folion pitkä reuna noin 4,5 cm leveydeltä. Jatka pitkän reunan taittelua ensimmäisen taitoksen ympärille koko folion pituudelta, jolloin sinulle jää noin 4,5 cm korkea foliovyö. Aseta foliovyön päät vastakkain ja taita napakasti molemmat päät yhdessä muutaman kerran. Varmista päiden liitos cocktailtikulla. Avaa ja muotoile pyöreäksi. Foliomuottien halkaisijan tulisi olla noin 10 cm.
- Mikäli haluat hillo-kermavaahtotäytteestä paksumpaa, sekoita kermavaahtoon hieman maitorahkaa tai tuorejuustoa. Voit myös halutessasi korvata kuohukerman kokonaan maitorahkalla tai maitorahkan ja tuorejuuston seoksella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat