


Näyttelijä Aksa Korttilan kvinoasalaatissa piilee kirpeä yllätys – nappaa ihana ohje!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Aksan bravuuri on kvinoasalaatti, jonka ohjeen hän on löytänyt Sabrina Ghayorin Persiana-nimisestä keittokirjasta. Salaattiin tulee kesäkurpitsan, pistaasipähkinöiden ja nigellansiementen lisäksi säilöttyjä sitruunoita. "Niiden hapan maku saa naaman vääntymään, mutta ne ovat silti suurta herkkuani.”
Reseptin ainekset
4–6
150 g
kvinoaa
100 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 isoa
kesäkurpitsaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 pieni rku
minttua
6–8
säilöttyä sitruunaa
½
sitruunan mehu
½ tl
hienoa merisuolaa
¼ tl
mustapippuria
noin 2 tl
maustenigellan eli ryytineidonsiemiä
Aksa Korttilan kvinoasalaatti − ohje:
- Mittaa kvinoa kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
- Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes kvinoa on jäähtynyt. Valuta ylimääräinen vesi pois ja kumoa kvinoa isoon kulhoon.
- Paahda pistaasipähkinöitä paistinpannulla 3–4 minuuttia sekoittaen. Varo polttamasta pähkinöitä. Siirrä pähkinät pannulta lautaselle.
- Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää tilkka (noin 1 rkl) oliiviöljyä pannulle. Paista kesäkurpitsaviipaleita 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet väriä mutta eivät ole läpikypsiä. Kumoa viipaleet leikkuulaudalle ja leikkaa jokainen viipale kahtia.
- Hienonna minttu. Leikkaa säilötyt sitruunat pieniksi paloiksi.
- Lisää kesäkurpitsat, minttu, sitruunat, sitruunanmehu ja loppu oliiviöljy kvinoakulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Ripota pinnalle paahdetut pistaasipähkinät ja nigellansiemenet. Sekoita. Tarjoa heti.
Aksa Korttila
Kansallisteatteriin kiinnitetty 32-vuotias näyttelijä nähdään alkuvuonna 2023 Ronja ryövärintyttären roolissa. Asuu Helsingissä Aune-koiransa kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat