Aksan bravuuri on kvinoasalaatti, jonka ohjeen hän on löytänyt Sabrina Ghayorin Persiana-nimisestä keittokirjasta. Salaattiin tulee kesäkurpitsan, pistaasipähkinöiden ja nigellansiementen lisäksi säilöttyjä sitruunoita. "Niiden hapan maku saa naaman vääntymään, mutta ne ovat silti suurta herkkuani.”
Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää tilkka (noin 1 rkl) oliiviöljyä pannulle. Paista kesäkurpitsaviipaleita 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet väriä mutta eivät ole läpikypsiä. Kumoa viipaleet leikkuulaudalle ja leikkaa jokainen viipale kahtia.
Lisää kesäkurpitsat, minttu, sitruunat, sitruunanmehu ja loppu oliiviöljy kvinoakulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
Ripota pinnalle paahdetut pistaasipähkinät ja nigellansiemenet. Sekoita. Tarjoa heti.
Aksa Korttila
Kansallisteatteriin kiinnitetty 32-vuotias näyttelijä nähdään alkuvuonna 2023 Ronja ryövärintyttären roolissa. Asuu Helsingissä Aune-koiransa kanssa.