Näyttelijä Aksa Korttilan kvinoasalaatissa piilee kirpeä yllätys – nappaa ihana ohje!
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minAksan bravuuri on kvinoasalaatti, jonka ohjeen hän on löytänyt Sabrina Ghayorin Persiana-nimisestä keittokirjasta. Salaattiin tulee kesäkurpitsan, pistaasipähkinöiden ja nigellansiementen lisäksi säilöttyjä sitruunoita. "Niiden hapan maku saa naaman vääntymään, mutta ne ovat silti suurta herkkuani.”
VE
GL
SO
5
Kuvat
Julkaistu 10.1.2023

Näyttelijä Aksa Korttilan kvinoasalaatissa piilee kirpeä yllätys – nappaa ihana ohje!
Reseptin ainekset (4–6)
- 150 g kvinoaa
- 100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 2 isoakesäkurpitsaa
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 pieni rkuminttua
- 6–8 säilöttyä sitruunaa
- ½ sitruunan mehu
- ½ tlhienoa merisuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- noin 2 tlmaustenigellan eli ryytineidonsiemiä
Aksa Korttilan kvinoasalaatti − ohje:
- Mittaa kvinoa kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
- Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes kvinoa on jäähtynyt. Valuta ylimääräinen vesi pois ja kumoa kvinoa isoon kulhoon.
- Paahda pistaasipähkinöitä paistinpannulla 3–4 minuuttia sekoittaen. Varo polttamasta pähkinöitä. Siirrä pähkinät pannulta lautaselle.
- Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää tilkka (noin 1 rkl) oliiviöljyä pannulle. Paista kesäkurpitsaviipaleita 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet väriä mutta eivät ole läpikypsiä. Kumoa viipaleet leikkuulaudalle ja leikkaa jokainen viipale kahtia.
- Hienonna minttu. Leikkaa säilötyt sitruunat pieniksi paloiksi.
- Lisää kesäkurpitsat, minttu, sitruunat, sitruunanmehu ja loppu oliiviöljy kvinoakulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Ripota pinnalle paahdetut pistaasipähkinät ja nigellansiemenet. Sekoita. Tarjoa heti.
Aksa Korttila
Kansallisteatteriin kiinnitetty 32-vuotias näyttelijä nähdään alkuvuonna 2023 Ronja ryövärintyttären roolissa. Asuu Helsingissä Aune-koiransa kanssa.

Pinkku Pinskun pikalasagne – nappaa somevaikuttajan helpon luottoruoan resepti!
Maku

"Makupommi, joka todella saa veren kiertämään" – nappaa laulaja Teemu Roivaisen maustekanan resepti!
Maku

Robin Packalen hemmottelee ystäviään lohi-parsakaalipadalla – ota talteen laulajan helppo suosikkiresepti!
Maku

Näyttelijä Iikka Forss lorauttaa aamupalasmoothieensa vichyä – katso helppo 5 minuutin resepti!
Maku

Juoksija ja kokki Sara Kuiviston banaanipannari valmistuu melkein yhtä nopeasti kuin urheilija itse rikkoo Suomen ennätyksiä!
Maku

Annika Saarikon herkkuruoka on täyteläinen lohikeitto – nappaa ministerin kermainen resepti!
Maku

Seidi Haarlan perintömysli – nappaa näyttelijän mutkaton resepti! "Itse tehty mysli on ollut elämässäni aina"

Kirjailija Satu Rämön islantilainen voileipäkakku – kokeile sinäkin veikeää perinneherkkua, joka tarjotaan lämpimänä!
Maku