Maku

Näyttelijä Aksa Korttilan kvinoasalaatissa piilee kirpeä yllätys – nappaa ihana ohje!

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Aksan bravuuri on kvinoasalaatti, jonka ohjeen hän on löytänyt Sabrina Ghayorin Persiana-nimisestä keittokirjasta. Salaattiin tulee kesäkurpitsan, pistaasipähkinöiden ja nigellansiementen lisäksi säilöttyjä sitruunoita. "Niiden hapan maku saa naaman vääntymään, mutta ne ovat silti suurta herkkuani.”
VE
GL
SO
5
0
Julkaistu 10.1.2023


Reseptin ainekset (4–6)

  • 150 g kvinoaa
  • 100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 2 isoakesäkurpitsaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 pieni rkuminttua
  • 6–8 säilöttyä sitruunaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tlhienoa merisuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • noin 2 tlmaustenigellan eli ryytineidonsiemiä
Tulosta

Aksa Korttilan kvinoasalaatti − ohje:

  1. Mittaa kvinoa kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
  2. Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes kvinoa on jäähtynyt. Valuta ylimääräinen vesi pois ja kumoa kvinoa isoon kulhoon.
  3. Paahda pistaasipähkinöitä paistinpannulla 3–4 minuuttia sekoittaen. Varo polttamasta pähkinöitä. Siirrä pähkinät pannulta lautaselle.
  4. Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää tilkka (noin 1 rkl) oliiviöljyä pannulle. Paista kesäkurpitsaviipaleita 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet väriä mutta eivät ole läpikypsiä. Kumoa viipaleet leikkuulaudalle ja leikkaa jokainen viipale kahtia.
  5. Hienonna minttu. Leikkaa säilötyt sitruunat pieniksi paloiksi.
  6. Lisää kesäkurpitsat, minttu, sitruunat, sitruunanmehu ja loppu oliiviöljy kvinoakulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
  7. Ripota pinnalle paahdetut pistaasipähkinät ja nigellansiemenet. Sekoita. Tarjoa heti.

Aksa Korttila

Kansallisteatteriin kiinnitetty 32-vuotias näyttelijä nähdään alkuvuonna 2023 Ronja ryövärintyttären roolissa. Asuu Helsingissä Aune-koiransa kanssa.

Kommentoi »