


Naudan ulkofileepihvit japanilaisittain – valmista mehevät pihvit sous vide -tekniikalla
Japanilaisittain maustetut naudan ulkofileepihvit valmistuvat sous vide -tekniikalla eli tyhjiökypsennyksellä matalassa, erittäin tarkassa lämpötilassa. Tähän reseptiin tarvitset sous vide -vesihaudelaitteen tai sirkulaattorin. Katso ohje!
Naudan ulkofileepihvit sous vide -tekniikalla – ohje:
Pyyhi pihvien pinta talouspaperilla. Sekoita marinadin ainekset pienessä kulhossa.
Laita pihvit vierekkäin vakuumipussiin niin, että väliin jää rako. Valuta marinadi pussiin ja sulje pussi vakuumikoneella.
Jos käytät sirkulaattoria, varaa lämmönkestävä astia, kuten iso kattila, ja kiinnitä sirkulaattori sen reunaan. Lisää kattilaan vettä laitteen käyttöohjeen mukaisesti. Jos käytät sous vide -kypsennintä, valmistele laite käyttöohjeen mukaan.
Aseta sirkulaattoriin tai sous vide -laitteeseen haluttu lihan sisälämpötila (puoliraaka 48–52 astetta ja medium 54–58 astetta). Laita liha vakuumipussissa veteen kypsenemään 45–60 minuutiksi.
Nosta pussit vedestä reikäkauhalla tai pihdeillä ja poista pihvit pusseista. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Ruskista pihvit lopuksi nopeasti todella kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa molemmin puolin.
Viipaloi liha ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä ja tarjoa ponzu-kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Voit valmistaa ponzu-kastiketta myös itse. Sekoita 0,5 dl soijakastiketta, 0,5 dl riisiviinietikkaa ja 2 rkl sitruunanmehua.