Kotivinkki

Naudan kuve kypsyy meheväksi grillissä – kruunaa lopputulos keväisellä villiyrttikastikkeella

2 h 50 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 10 min
Naudan kuve sopii loistavasti grillattavaksi, sillä liha paistetaan kokonaisena ja siivutetaan vasta ennen tarjoamista, joten lopputulos on supermehevä. Valkosipulilla maustettu villiyrttikastike on kuin piste iin päälle!
GL
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 700 gnaudan kuvetta
  • 2valkosipulinkynttä
  • 5vuohenputken versoa
  • 2 rklrypsiöjyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlmustapippuria

Villiyrttikastike

  • 10vuohenputken versoa
  • 10maitohorsman versoa
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dlrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Naudan kuve valmistetaan näin:

  1. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna vuohenputket muovipussiin. Laita naudan kuve pussiin ja lisää rypsiöljy, sitruunamehu ja mustapippuri. Purista pussista ilmat pois ja sulje se. Anna lihan maustua kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  2. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Pyyhi lihan pinta. Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja grillaa lihaa noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Älä kypsennä kuvetta liikaa, sillä siitä tulee helposti sitkeää. Paras kypsyys on medium miinus.
  3. Kääri liha folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi.
  4. Ryöppää vuohenputket ja maitohorsmat nopeati kiehuvassa vedessä, noin 30 sekunnin keittoaika riittää. Jäähdytä kylmässä vedessä ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
  5. Hienonna villiyrtit ja valkosipulinkynsi kulhoon. Lisää rypsiöljy, suola ja pippuri.
  6. Leikkaa naudan kuve ohuiksi siivuiksi ja lusikoi villiyrttikastiketta päälle. Tarjoa esimerkiksi savustetun varhaisperunasalaatin kanssa. Lihan kanssa sopivat mainiosti myös grillatut kirsikkatomaatit.

Vinkki!

Voit niittää vuohenputkia koko kesän, sillä tilalle kasvaa aina uutta versoa. Vuohen­putket säilyvät jääkaapissa jopa viikon. Laita astian pohjalle hieman vettä ja sulje kansi.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »