Maku

Nakkirisotto

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
LA
MA
MU
4.3
1
Julkaistu: 15.1.2006


Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 3 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dltummaa riisiä
  • 200 gherne-maissi-paprikaa (pakaste)
  • 250 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
  • 250 gnakkeja
  • 2 rklpersiljaa
Tulosta

Mittaa vesi kattilaan, kuumenna ja lisää joukkoon liemikuutiot. Hienonna sipuli ja kääntele silppu pehmeäksi öljyssä toisessa kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja sekoita hyvin. Lisää 1/3 kuumaa kasvislientä riisin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna riisin kiehua miedolla lämmöllä.

Kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää lientä samaan tapaan kahdessa erässä. Anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia. Sekoittele välillä, ettei riisi pala pohjaan.

Lisää kypsymisen loppuvaiheessa herne-maissi-porkkanasekoitus, keittosekoitus ja paloitellut nakit. Lisää tarvittaessa vettä, koska nakkirisoton tulee olla kosteaa, ei kuivaa.

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lisää persiljaa pinnalle.

Tarjoa nakkirisotto heti sellaisenaan tai juustoraasteen kanssa.

1 kommentti