Maku

Myskikurpitsa uunissa – Sara la Fountainin paahdetut myskikurpitsapalat kruunataan pähkinäisellä crumblella ja rapeilla salvianlehdillä

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Kokki ja ruokakirjailija Sara la Fountain paahtaa myskikurpitsapalat uunissa valkosipulin, hunajan ja salvian seurassa. Päälle hän paistaa pähkinäisen crumblen ja rapeita salvianlehtiä. Kurkkaa resepti!
KA
MU
GL
0
0


Ainekset (6–8 annosta)

  • 1iso myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklhunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 5salvianlehteä

Pähkinäcrumble

  • 50 gvoita
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • ½ dl hasselpähkinöitä rouhittuna
  • ½ dl manteleita rouhittuna
  • ½ dl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 rklkookos- tai fariinisokeria

Koristeeksi

  • 10salvianlehtiä
  • 20 gvoita
Tulosta

Myskikurpitsa uunissa valmistuu näin:

  1. Levitä myskikurpitsan palat ja valkosipulit uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä.
  2. Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla ja salvian lehdillä.
  3. Nosta kurpitsat uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 30 minuutiksi, kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.
  4. Valmista pähkinäcrumble. Laita voi sulamaan kuumalle pannulle ja lisää kaikki muut ainekset sekaan.
  5. Paahda crumble herkullisen rapeaksi, mutta älä polta sitä.
  6. Paahda salvian lehdet voissa rapeiksi.
  7. Levitä crumble kypsien kurpitsapalojen päälle ja koristele salvian lehdillä. Tarjoa lämpimänä naudan, possun tai broilerin kanssa.
Kommentoi »