Myskikurpitsa uunissa – Sara la Fountainin paahdetut myskikurpitsapalat kruunataan pähkinäisellä crumblella ja rapeilla salvianlehdillä
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minKokki ja ruokakirjailija Sara la Fountain paahtaa myskikurpitsapalat uunissa valkosipulin, hunajan ja salvian seurassa. Päälle hän paistaa pähkinäisen crumblen ja rapeita salvianlehtiä. Kurkkaa resepti!
KA
MU
GL
4
Julkaistu 19.10.2021

Myskikurpitsa uunissa – Sara la Fountainin paahdetut myskikurpitsapalat kruunataan pähkinäisellä crumblella ja rapeilla salvianlehdillä
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
- 1iso myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna
- 4valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rklhunajaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 5salvianlehteä
Pähkinäcrumble
- 50 gvoita
- 1 dlkaurahiutaleita
- ½ dl hasselpähkinöitä rouhittuna
- ½ dl manteleita rouhittuna
- ½ dl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 3 rklkookos- tai fariinisokeria
Koristeeksi
- 10salvianlehtiä
- 20 gvoita
Myskikurpitsa uunissa – ohje:
- Levitä myskikurpitsan palat ja valkosipulit uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä.
- Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla ja salvian lehdillä.
- Nosta kurpitsat uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 30 minuutiksi, kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.
- Valmista pähkinäcrumble. Laita voi sulamaan kuumalle pannulle ja lisää kaikki muut ainekset sekaan.
- Paahda crumble herkullisen rapeaksi, mutta älä polta sitä.
- Paahda salvian lehdet voissa rapeiksi.
- Levitä crumble kypsien kurpitsapalojen päälle ja koristele salvian lehdillä. Tarjoa lämpimänä naudan, possun tai broilerin kanssa.

Myskikurpitsa-linssipata saa pehmeyttä kookosmaidosta – syksyinen pataruoka lämmittää
Kotivinkki

33 x herkullinen kasvisruoka – ohjeillamme teet helpot pastat, keitot, salaatit, kastikkeet ja pataruoat

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Maku

Kurpitsapizza – syksyn trendikkäin pizza on nyt oranssi
Maku

Bruschetta myskikurpitsasta – tee kurpitsaviipaleista leivättömät leivät, jotka viimeistellään raikkaalla täytteellä
Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Maku

Myskikurpitsakeitto – paahteinen ja mausteinen sosekeitto saa potkua inkivääristä, chilistä ja kanelista
Maku

Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa
Maku