Maku

Myskikurpitsa-kikhernesalaatti

45 min
4
1

Myskikurpitsa-kikhernesalaatti

Paahdetun myskikurpitsan, fetajuuston ja kikherneiden kanssa sopii sitruunainen tahinikastike, joka liittää kivasti eri maut sopuisaksi kokonaisuudeksi.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 1 kplmyskikurpitsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 kpllehtikaalia ruukussa
  • 150 gfetajuustoa
  • 2,5 dlkikherneitä (1 tlk)
  • 1 rklsitruuna mehua

kastike

  • 1 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 2 rklsitruunan mehua (tai vähemmän maun mukaan)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlkuivattua korianteria
  • 1 tlhunajaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Pese myskikurpitsa huolella. Puolita se pituussuunnassa, koverra siemenet ja nöyhtä keskeltä pois ja pilko paloiksi. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja huljuta päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja pippuria. Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes palat ovat haarukalla tökätessä pehmeitä.

Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa.

Pese lehtikaali ja revi paloiksi. Kaada vedet pois kikherneistä ja huuhtele ja valuta hyvin. Sekoita kulhossa myskikurpitsa, kikherneet ja lehtikaali. Purista joukkoon vähän sitruunaa. Jaa seos lautasille, murusta päälle fetaa ja drisslaa kastiketta annoksen kruunuksi. Nauti leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä