Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Myskikurpitsa-kikhernesalaatti

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Paahdetun myskikurpitsan, fetajuuston ja kikherneiden kanssa sopii sitruunainen tahinikastike, joka liittää kivasti eri maut sopuisaksi kokonaisuudeksi.

29.6.2015
Reseptin ainekset
3 annosta
1 kpl
myskikurpitsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 kpl
lehtikaalia ruukussa
150 g
fetajuustoa
2,5 dl
kikherneitä (1 tlk)
1 rkl
sitruuna mehua
kastike
1 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
2 rkl
sitruunan mehua (tai vähemmän maun mukaan)
3 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
kuivattua korianteria
1 tl
hunajaa

Pese myskikurpitsa huolella. Puolita se pituussuunnassa, koverra siemenet ja nöyhtä keskeltä pois ja pilko paloiksi. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja huljuta päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja pippuria. Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes palat ovat haarukalla tökätessä pehmeitä.

Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa.

Pese lehtikaali ja revi paloiksi. Kaada vedet pois kikherneistä ja huuhtele ja valuta hyvin. Sekoita kulhossa myskikurpitsa, kikherneet ja lehtikaali. Purista joukkoon vähän sitruunaa. Jaa seos lautasille, murusta päälle fetaa ja drisslaa kastiketta annoksen kruunuksi. Nauti leivän kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt