


Myskikurpitsa-kikhernesalaatti
Paahdetun myskikurpitsan, fetajuuston ja kikherneiden kanssa sopii sitruunainen tahinikastike, joka liittää kivasti eri maut sopuisaksi kokonaisuudeksi.
Pese myskikurpitsa huolella. Puolita se pituussuunnassa, koverra siemenet ja nöyhtä keskeltä pois ja pilko paloiksi. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja huljuta päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja pippuria. Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes palat ovat haarukalla tökätessä pehmeitä.
Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa.
Pese lehtikaali ja revi paloiksi. Kaada vedet pois kikherneistä ja huuhtele ja valuta hyvin. Sekoita kulhossa myskikurpitsa, kikherneet ja lehtikaali. Purista joukkoon vähän sitruunaa. Jaa seos lautasille, murusta päälle fetaa ja drisslaa kastiketta annoksen kruunuksi. Nauti leivän kera.