Maku

Muurikkaleipäset

1 h 25 min
0
0

Muurikkaleipäset

MU
0
0
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 rklsokeria
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Pinnalle

  • 2 tltimjamia
  • 1/2 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, sokeri ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on täysin liuennut. Anna seoksen levätä 10 minuuttia, kunnes se kuplii.

Sekoita isossa kulhossa suola ja jauhot. Lisää hiivaseos, öljy ja jogurtti. Sekoita aluksi puukauhalla ja sitten käsin vaivaten, kunnes taikina on pehmeää. Alusta taikinaa jauhotetulla pöydällä hyvin muotoutuvaksi.

Voitele kulho kevyesti ja nosta taikina kulhoon. Peitä kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se 10 osaan. Kauli palat ohuiksi, munanmuotoisiksi leiviksi. Ripottele leipien pinnalle timjamia ja sormisuolaa. Nosta leivät kuumalle öljytylle muurikkapannulle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

•Muurikkaleivät voit paistaa myös uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä