Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Muurikkaleipäset

1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
1.9.2007
Reseptin ainekset
10 kpl
1 1/2 dl
kevytmaitoa
1 rkl
sokeria
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
Pinnalle
2 tl
timjamia
1/2 tl
sormisuolaa

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, sokeri ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on täysin liuennut. Anna seoksen levätä 10 minuuttia, kunnes se kuplii.

Sekoita isossa kulhossa suola ja jauhot. Lisää hiivaseos, öljy ja jogurtti. Sekoita aluksi puukauhalla ja sitten käsin vaivaten, kunnes taikina on pehmeää. Alusta taikinaa jauhotetulla pöydällä hyvin muotoutuvaksi.

Voitele kulho kevyesti ja nosta taikina kulhoon. Peitä kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se 10 osaan. Kauli palat ohuiksi, munanmuotoisiksi leiviksi. Ripottele leipien pinnalle timjamia ja sormisuolaa. Nosta leivät kuumalle öljytylle muurikkapannulle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

•Muurikkaleivät voit paistaa myös uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt