Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkainen Eton mess

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Muokkaa englantilaisesta klassikkojälkkäristä mustikkainen versio. Kermavaahto, mustikkamarengit ja vaahterasiirapilla maustetut mustikat muodostavat ihanan mustikkaisen Eton mess -jälkkärin.

25.7.2016
Reseptin ainekset
2 annosta
1 dl
mustikoita
1 rkl
vaahterasiirappia
2 dl
kuohukermaa
Mustikkamarengit
1 kpl
kananmunan valkuaista
60 g
sokeria
1/2 tl
omenaviinietikkaa
1 tl
mustikkajauhetta

Valmista ensin marenki.

Laita uuni lämpenemään 135 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen valkuainen puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi, lisää omenaviinietikka. Ala lisätä sokeria lusikka kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista.

Lisää joukkoon mustikkajauhe.

Pursota marengista n. 20 ruusuketta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, voit värjätä pursotinpussin sisäpintaa joko mustikalla tai elintarvikevärillä mikäli haluat marenkeihin raitoja.

Paista uunissa n. 35-40 minuutin ajan, kunnes marengit lähtevät helposti leivinpaperista.

Kokoa jälkkärit. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon n. puolet marengeista murusteltuina.

Sekoita mustikoihin vaahterasiirappi.

Lusikoi maljoihin kerroksittain kermavaahtoa, jäljelle jääneitä marenkeja ja mustikoita.

Koristele vielä kokonaisella marengilla. Tarjoile heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt