Maku

Mustikkainen Eton mess

1 h 15 min
4
0

Mustikkainen Eton mess

Muokkaa englantilaisesta klassikkojälkkäristä mustikkainen versio. Kermavaahto, mustikkamarengit ja vaahterasiirapilla maustetut mustikat muodostavat ihanan mustikkaisen Eton mess -jälkkärin.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlmustikoita
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 2 dlkuohukermaa

Mustikkamarengit

  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 60 gsokeria
  • 1/2 tlomenaviinietikkaa
  • 1 tlmustikkajauhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista ensin marenki.
Laita uuni lämpenemään 135 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen valkuainen puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi, lisää omenaviinietikka. Ala lisätä sokeria lusikka kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista.
Lisää joukkoon mustikkajauhe.
Pursota marengista n. 20 ruusuketta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, voit värjätä pursotinpussin sisäpintaa joko mustikalla tai elintarvikevärillä mikäli haluat marenkeihin raitoja.
Paista uunissa n. 35-40 minuutin ajan, kunnes marengit lähtevät helposti leivinpaperista.
Kokoa jälkkärit. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon n. puolet marengeista murusteltuina.
Sekoita mustikoihin vaahterasiirappi.
Lusikoi maljoihin kerroksittain kermavaahtoa, jäljelle jääneitä marenkeja ja mustikoita. Koristele vielä kokonaisella marengilla. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä