Maku

Mustikka-valkosuklaatryffelit

3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Nämä taivaalliset mustikka-valkosuklaatryffelit sulavat suuhun! Mustikkatryffelipalleroita kannattaa pyöritellä kerralla kunnon satsi, sillä ne häviävät karkkikulhosta salamannopeasti.
GL
MU
4.2
2
Julkaistu: 16.2.2017


Ainekset (16 kpl)

  • 150 gvalkosuklaata
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 50 gvoita
  • 1 rklmarjajauhetta (mustikka, Biokia)

Kuorrutus

  • 100 gvalkosuklaata
Tulosta

Valmista mustikka-valkosuklaatryffelit näin:

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa keskiteholla 20–30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä.

Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen saman lämpöistä kuin valkosuklaa.

Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.

Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi (Ø 2–2 1/2 cm). Voit sokeroida kätesi tomusokerilla, jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin.

Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

Sulata kuorrutuksen suklaa pienessä kupissa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Upota mustikka-valkosuklaatryffelit suklaaseen ja nosta lautaselle. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa noin 15 minuuttia. 

Katso myös nämä
2 kommenttia