Mustikka-valkosuklaatryffelit
gluteeniton
munaton
kasvis
3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h
Nämä taivaalliset mustikka-valkosuklaatryffelit sulavat suuhun! Mustikkatryffelipalleroita kannattaa pyöritellä kerralla kunnon satsi, sillä ne häviävät karkkikulhosta salamannopeasti.

Reseptin ainekset 16 kpl
150 gvalkosuklaata
1/2 dlkuohukermaa
50 gvoita
1 rklmarjajauhetta (mustikka, Biokia)
Kuorrutus
100 gvalkosuklaata
Mustikka-valkosuklaatryffelit – ohje:
- Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa keskiteholla 20–30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä.
- Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen saman lämpöistä kuin valkosuklaa.
- Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.
- Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi (Ø 2–2 1/2 cm). Voit sokeroida kätesi tomusokerilla, jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin.
- Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
- Sulata kuorrutuksen suklaa pienessä kupissa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Upota mustikka-valkosuklaatryffelit suklaaseen ja nosta lautaselle. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.