4,2(32)
Mustikka-valkosuklaatryffelit
gluteeniton
munaton
kasvis
3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h
Nämä taivaalliset mustikka-valkosuklaatryffelit sulavat suuhun! Mustikkatryffelipalleroita kannattaa pyöritellä kerralla kunnon satsi, sillä ne häviävät karkkikulhosta salamannopeasti.
Julkaistu 16.2.2017
Maku
Reseptin ainekset 16 kpl
150 gvalkosuklaata
1/2 dlkuohukermaa
50 gvoita
1 rklmarjajauhetta (mustikka, Biokia)
Kuorrutus
100 gvalkosuklaata

Mustikka-valkosuklaatryffelit – ohje:

  1. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa keskiteholla 20–30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä.
  2. Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen saman lämpöistä kuin valkosuklaa.
  4. Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.
  5. Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi (Ø 2–2 1/2 cm). Voit sokeroida kätesi tomusokerilla, jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin.
  6. Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
  7. Sulata kuorrutuksen suklaa pienessä kupissa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Upota mustikka-valkosuklaatryffelit suklaaseen ja nosta lautaselle. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa noin 15 minuuttia. 
2 kommenttia