Ruoka
Maku

Mustikka-jogurttimuffinit

45 min
3.33
0

Mustikka-jogurttimuffinit

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos
Mustikka ja kreikkalainen jogurtti sopivat hyvin yhteen! Näissä mehevissä ja skonssimaisissa mustikka-jogurttimuffineissa on kreikkalaista jogurttia sekä taikinassa että kuorrutteena päällä.

Ainekset (12 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 2 dlkreikkalaista jogurttia
  • 1 kplmunaa
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlaito vaniljasokeria
  • 2 dlmustikoita

Kuorrute

  • 1 1/2 dlkreikkalaista jogurttia
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlsitruunan mehua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota munat ja jogurtti ajoissa huoneenlämpöön.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinipelti laittamalla koloihin paperiset vuoat.

Yhdistä yhdessä kulhossa jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe.

Toisessa kulhossa sekoita yhteen munat, jogurtti, jäähtynyt voisula, sokeri ja vaniljasokeri.

Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheilla (kun taikinassa on vielä jauhoviiruja) lisää mustikat.

Jäätelökauhalla tai lusikalla jaa taikina muffinivuokiin, kohoamisvaraa tällä taikinalla ei kauheasti tarvita. Paista uunissa n. 25-30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat pinnalta kullanruskeita.

Anna jäähtyä hetken muffinipellissä, ota sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi huolettomasti muffineiden päälle. Säilytä kylmässä ilmatiiviisti.

MITÄ PIDIT?
3.33