Maku

Mustapippurilla maustettu herkkukakku

1 h 20 min
4.29
7

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen jakaa äitinsä herkkukakun ohjeen. Tämä kakku saa mukavaa potkua mustapippurilla ja inkiväärillä maustamisesta.
Tulosta
Teksti Hanna Gullichsen, Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (20 palaa)

  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlmantelirouhetta
  • 1 1/2 tlkardemummaa
  • 2 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 kplsitruunaa (kuori raastettuna)
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (Vaihekuva 1). Sekoita jauhot, mantelit, mausteet sekä sitruuna- ja inkivääriraasteet kulhossa. Sekoita kolmannessa kulhossa kerma, maito ja voisula (Vaihekuva 2).

Lisää muna-sokerivaahtoon kerma-maito-voiseos ja jauhot vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, vetoisuus n. 1,5 l (Vaihekuva 3). Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes mustapippurilla maustettu herkkukakku tuntuu kypsältä tikulla testattaessa.

  • Kuohkein vaahto syntyy huoneenlämpöisistä munista. Ota munat siis huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  • Voit käyttää taikinaan myös kuivattua inkivääriä, vähennä määrä tällöin 1/2 teelusikkaan.
  • Mantelit voit korvata pähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
4.29