Maku

Mustapippurilla maustettu herkkukakku

1 h 20 min
4.3
6

Mustapippurilla maustettu herkkukakku

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen jakaa äitinsä herkkukakun ohjeen. Tämä kakku saa mukavaa potkua mustapippurilla ja inkiväärillä maustamisesta.
Teksti Hanna Gullichsen, Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlmantelirouhetta
  • 1 1/2 tlkardemummaa
  • 2 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 kplsitruunaa (kuori raastettuna)
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (Vaihekuva 1). Sekoita jauhot, mantelit, mausteet sekä sitruuna- ja inkivääriraasteet kulhossa. Sekoita kolmannessa kulhossa kerma, maito ja voisula (Vaihekuva 2).

Lisää muna-sokerivaahtoon kerma-maito-voiseos ja jauhot vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, vetoisuus n. 1,5 l (Vaihekuva 3). Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes mustapippurilla maustettu herkkukakku tuntuu kypsältä tikulla testattaessa.

Vinkki!

  • Kuohkein vaahto syntyy huoneenlämpöisistä munista. Ota munat siis huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  • Voit käyttää taikinaan myös kuivattua inkivääriä, vähennä määrä tällöin 1/2 teelusikkaan.
  • Mantelit voit korvata pähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä