Kotivinkki

Mustajuuri-ruusukaali-päärynäpaistos

1 h
5
0

Mustajuuri-ruusukaali-päärynäpaistos

GL
KA
MU
0
5
Teksti Henri Alén
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos
Mustajuurta kutsutaan köyhän miehen parsaksi. Mustajuuri, päärynä ja vuohenjuusto ovat hento ja aromaattinen yhdistelmä. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.

Ainekset (4 annosta)

  • 1sitruuna
  • 5mustajuurta
  • 1rasia ruusukaaleja (tai 1 pieni savoijinkaali)
  • 1päärynä
  • 1 rklvoita
  • 2 rklmanteleita tai pinjansiemeniä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 rklpehmeää vuohenjuustoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN
  1. Purista sitruunan mehu kulholliseen vettä.
  2. Pese mustajuuret huolellisesti juoksevan veden alla. Kuori ne suoraan sitruunaveteen, niin ne eivät tummu.
  3. Paloittele mustajuuret ja kaalit. Kuori päärynä, poista siemenkota ja lohko päärynä.
  4. Keitä mustajuuria suolatussa vedessä 5–7 minuuttia ja valuta ne.
  5. Paista mustajuuret pannulla voissa kullanruskeiksi. Lisää pannulle päärynänpalat. Paista hetki. Lisää pannulle kaali ja mantelit. Sekoita varovasti. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  6. Koristele mustajuuri-ruusukaali-päärynäpaistos juuri ennen tarjoilua nokareilla pehmeää vuohenjuustoa.
MITÄ PIDIT?
5