


Mustajuuri-ruusukaali-päärynäpaistos
1 h 0 min
Mustajuurta kutsutaan köyhän miehen parsaksi. Mustajuuri, päärynä ja vuohenjuusto ovat hento ja aromaattinen yhdistelmä. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sitruuna
5
mustajuurta
1
rasia ruusukaaleja (tai 1 pieni savoijinkaali)
1
päärynä
1 rkl
voita
2 rkl
manteleita tai pinjansiemeniä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
4 rkl
pehmeää vuohenjuustoa
- Purista sitruunan mehu kulholliseen vettä.
- Pese mustajuuret huolellisesti juoksevan veden alla. Kuori ne suoraan sitruunaveteen, niin ne eivät tummu.
- Paloittele mustajuuret ja kaalit. Kuori päärynä, poista siemenkota ja lohko päärynä.
- Keitä mustajuuria suolatussa vedessä 5–7 minuuttia ja valuta ne.
- Paista mustajuuret pannulla voissa kullanruskeiksi. Lisää pannulle päärynänpalat. Paista hetki. Lisää pannulle kaali ja mantelit. Sekoita varovasti. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.
- Koristele mustajuuri-ruusukaali-päärynäpaistos juuri ennen tarjoilua nokareilla pehmeää vuohenjuustoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat