Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustaherukkamehu – pistä mehumaija töihin ja valmista perinteinen höyrymehu itse

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Mustaherukkamehu valmistuu perinteiseen tapaan höyrystämällä. Höyrymehun voit myös pakastaa muovipulloissa tai -rasioissa talven varalle.

5.8.2020
Reseptin ainekset
4 l
4 kg
mustaherukoita
14 dl (n. 1,2 kg)
sokeria

Mustaherukkamehu – ohje:

  1. Huuhdo marjat tarvittaessa. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjoja ei tarvitse perata. Täytä mehustimen (mehumaijan) alaosa vedellä ja kuumenna.
  2. Lado marjat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon (rei’itetty osa) niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja. Käytä sokeria 200–400 grammaa eli noin 2,5–5 desiä marjakiloa kohti. Sulje kansi tiiviisti. Anna pohjakattilassa olevan veden kiehua voimakkaasti koko mehustamisen ajan.
  3. Ota ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua astiaan ja kaada takaisin marjojen päälle. Anna marjojen mehustua 1–1,5 tuntia, kunnes marjat ovat vaalentuneet.
  4. Valuta mustaherukkamehu isoon kattilaan ja kiehauta se nopeasti. Älä pullota mehua suoraan höyrystimestä, koska eristä tulee voimakkuudeltaan ja sokeripitoisuudeltaan vaihtelevia.
  5. Täytä kuumennetut pullot mehulla suppilon avulla piripintaan ja sulje heti puhtailla korkeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt