Maku

Mustaherukkamehu

2 h
4
1

Mustaherukkamehu

GL
KA
LA
MA
MU
1
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 4000 gmustaherukoita
  • 15 dlsokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Näin valmistat höyrymehua mehumaijalla

Punnitse marjat ja huuhdo ne tarvittaessa. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjoja ei tarvitse perata.

Täytä mehustimen alaosa vedellä ja kuumenna.

Käytä marjakiloa kohti sokeria 300-500 g eli 3 1/2-6 dl.

Lado marjat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon (rei’itetty osa) niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja.

Sulje kansi tiiviisti.

Yhdistele marjalajeja, jolloin saat makuvaihtelua.

Anna pohjakattilassa olevan veden kiehua voimakkaasti koko mehustamisen ajan.

Ota ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua astiaan ja kaada takaisin marjojen päälle.

Anna marjojen mehustua 1–1 1/2 tuntia, kunnes marjat ovat vaalentuneet.

Älä pullota mehua suoraan höyrystimestä, koska eristä tulee voimakkuudeltaan ja sokeripitoisuudeltaan vaihtelevia.

Valuta mustaherukkamehu isoon kattilaan ja kiehauta se nopeasti.

Täytä kuumennetut pullot suppilon avulla piri pintaan mehulla ja sulje heti puhtailla korkeilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä