Kotivinkki

Mustaherukkamehu – pistä mehumaija töihin ja valmista perinteinen höyrymehu itse

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Mustaherukkamehu valmistuu perinteiseen tapaan höyrystämällä. Höyrymehun voit myös pakastaa muovipulloissa tai -rasioissa talven varalle.
GL
VE
4.2
0


Ainekset (4 l)

  • 4 kgmustaherukoita
  • 14 dl (n. 1,2 kg)sokeria
Tulosta

Mustaherukkamehu valmistetaan näin:

  1. Huuhdo marjat tarvittaessa. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjoja ei tarvitse perata. Täytä mehustimen (mehumaijan) alaosa vedellä ja kuumenna.
  2. Lado marjat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon (rei’itetty osa) niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja. Käytä sokeria 200–400 grammaa eli noin 2,5–5 desiä marjakiloa kohti. Sulje kansi tiiviisti. Anna pohjakattilassa olevan veden kiehua voimakkaasti koko mehustamisen ajan.
  3. Ota ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua astiaan ja kaada takaisin marjojen päälle. Anna marjojen mehustua 1–1,5 tuntia, kunnes marjat ovat vaalentuneet.
  4. Valuta mustaherukkamehu isoon kattilaan ja kiehauta se nopeasti. Älä pullota mehua suoraan höyrystimestä, koska eristä tulee voimakkuudeltaan ja sokeripitoisuudeltaan vaihtelevia.
  5. Täytä kuumennetut pullot mehulla suppilon avulla piripintaan ja sulje heti puhtailla korkeilla.
MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »