Kotivinkki

Pinnalta rapea ja sisältä lihaisan muheva – munakoiso on kuin luotu schnitzeliin! Vegeleikkeet tarjoillaan makua pursuavan seesami-misokastikkeen kanssa

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Munakoisoschnitzelit saavat kaverikseen vastustamattoman kastikkeen paahdetuista seesaminsiemenistä, valkosipulista ja misosta. Lupaamme, ettei annoksesta jää makua puuttumaan!
KA
0
0
Julkaistu: 21.9.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2munakoisoa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1muna (tai aquafabaa eli kikhernetölkin lientä)
  • 1 rklvettä (jätä pois, jos käytät aquafabaa)
  • 2–3 dlpanko- tai korppujauhoja
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1sitruuna
  • 1 rsrucolaa

Seesami-misokastike

  • 2 rklkuorittuja seesaminsiemeniä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklvaaleaa misotahnaa
  • 1 dlmajoneesia
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ½ dlruohosipulia hienonnettuna
Tulosta

Munakoisoschnitzelit – ohje:

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin kahden sentin viipaleiksi. Ripottele suola viipaleille ja jätä maustumaan.
  2. Valmista kastike. Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja pane ne mortteliin tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää seesaminsiemenet ja miso. Sekoita tahnaksi. Lisää majoneesi ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli ja lisää lopuksi kastikkeeseen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa.
  3. Laita yhdelle lautaselle mustapippurilla maustettu vehnäjauho, toiseen muna ja vesi (tai niiden sijaan aquafaba), kolmanteen pankojauhot. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi ja paneroi ne: kääntele ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoschnitzelit kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Tarjoa seesami-misokastikkeen, rucolan ja sitruunan kanssa.
Kommentoi »