


Pinnalta rapea ja sisältä lihaisan muheva – munakoiso on kuin luotu schnitzeliin! Vegeleikkeet tarjoillaan seesami-misokastikkeen kanssa
40 min
Munakoisoschnitzelit saavat kaverikseen vastustamattoman kastikkeen paahdetuista seesaminsiemenistä, valkosipulista ja misosta. Lupaamme, ettei annoksesta jää makua puuttumaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
2
munakoisoa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1½ dl
vehnäjauhoja
1
muna (tai aquafabaa eli kikhernetölkin lientä)
1 rkl
vettä (jätä pois, jos käytät aquafabaa)
2–3 dl
panko- tai korppujauhoja
2 dl
rypsiöljyä
1
sitruuna
1 rs
rucolaa
Seesami-misokastike
2 rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
vaaleaa misotahnaa
1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
Munakoisoschnitzelit – ohje:
- Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin kahden sentin viipaleiksi. Ripottele suola viipaleille ja jätä maustumaan.
- Valmista kastike. Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja pane ne mortteliin tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää seesaminsiemenet ja miso. Sekoita tahnaksi. Lisää majoneesi ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli ja lisää lopuksi kastikkeeseen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa.
- Laita yhdelle lautaselle mustapippurilla maustettu vehnäjauho, toiseen muna ja vesi (tai niiden sijaan aquafaba), kolmanteen pankojauhot. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi ja paneroi ne: kääntele ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoschnitzelit kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Tarjoa seesami-misokastikkeen, rucolan ja sitruunan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat