Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinnalta rapea ja sisältä lihaisan muheva – munakoiso on kuin luotu schnitzeliin! Vegeleikkeet tarjoillaan seesami-misokastikkeen kanssa

40 min

Munakoisoschnitzelit saavat kaverikseen vastustamattoman kastikkeen paahdetuista seesaminsiemenistä, valkosipulista ja misosta. Lupaamme, ettei annoksesta jää makua puuttumaan!

21.9.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
2
munakoisoa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1½ dl
vehnäjauhoja
1
muna (tai aquafabaa eli kikhernetölkin lientä)
1 rkl
vettä (jätä pois, jos käytät aquafabaa)
2–3 dl
panko- tai korppujauhoja
2 dl
rypsiöljyä
1
sitruuna
1 rs
rucolaa
Seesami-misokastike
2 rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
vaaleaa misotahnaa
1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna

Munakoisoschnitzelit – ohje:

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin kahden sentin viipaleiksi. Ripottele suola viipaleille ja jätä maustumaan.
  2. Valmista kastike. Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja pane ne mortteliin tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää seesaminsiemenet ja miso. Sekoita tahnaksi. Lisää majoneesi ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli ja lisää lopuksi kastikkeeseen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa.
  3. Laita yhdelle lautaselle mustapippurilla maustettu vehnäjauho, toiseen muna ja vesi (tai niiden sijaan aquafaba), kolmanteen pankojauhot. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi ja paneroi ne: kääntele ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoschnitzelit kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Tarjoa seesami-misokastikkeen, rucolan ja sitruunan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt