Maku

Munajuusto

24 h 45 min
GL
4.25
1

Munajuusto on juhlapöydän ihanin herkku! Juuston valmistus ei ole vaikeaa ja valmis mehevä herkku maistuu hillon ja viikunoiden kera. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (10 annosta)

  • 30 dlrasvatonta maitoa
  • 10 dlpiimää
  • 3 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria

Tarjoiluun

  • 5 kplviikunoita
  • 100 gvadelmahilloa

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Siirrä kattila liedeltä. Vatkaa munat sekä piimä sekaisin ja lisää seos kuumaan maitoon. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna juustomassa kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Jäähdytä seos.

Nosta juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään. Ripottele suola-sokeriseos massakerrosten väliin. Käännä sideharso juustomassan päälle. Pane valutusastia juustomuotin alle ja nosta juusto jääkaappiin vuorokaudeksi.

Kumoa munajuusto tarjoiluvadille. Halutessasi voit ruskistaa pinnan grillivastuksien alla uunissa tai pienellä kaasupolttimella.

Koristele munajuustovati viikunoilla. Tarjoa munajuusto vadelmahillon kera.

MITÄ PIDIT?
4.25