3,1(20)
Mummon kurpitsapikkelsi
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Paras kurpitsapikkelsi syntyy tällä mummon luottoreseptillä. Se on vastustamaton lisäke miltei kaikille ruoille.
Julkaistu 9.9.2016
Maku
Reseptin ainekset 40 annosta
2 lkurpitsaa
1 kplsipuli
0,5 kplpurjo
1 kplpaprika
1/4 kplvarsiselleriä
20 gtilliä
20 gpersiljaa
liemi
3 dlvettä
3 dlväkiviinaetikkaa
8 dlsokeria
1 kplkanelitanko
10-15 kplvalkopippuria
1 tlmuskottipähkinää

Kurpitsapikkelsi – ohje:

Raasta kurpitsa ja viipaloi sipuli, purjo, paprika sekä varsiselleri. Jätä sivuun odottamaan ja valmista liemi.

Lisää kaikki liemiainekset kattilaan ja keitä 1-2 minuuttia.

Lisää kaikki kasvikset kattilaan ja keitä kunnes kurpitsa on kauniin kuulasta. Nosta kattila liedeltä.

Lisää hienonnettu tilli ja persilja kattilaan, sekoita hyvin ja poista kanelitanko. 

Purkita kuumana ja sulje kannet tiiviisti.

Kommentoi »