Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Isoäidin vanhanajan kaalipata

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Vanhanajan kaalipata maustetaan perinteiseen tapaan siirapilla ja meiramilla. Mehevän maukas kaalipata on kohtalaisen kevyttä ja erittäin hyvää!

21.1.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
Vanhanajan kaalipata
1 kg
valkokaalia
4
porkkanaa
2
sipulia
½ dl
puuroriisiä
3 dl
vettä
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
3 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
2 tl
suolaa

Vanhanajan kaalipata – ohje:

  1. Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja tee sama sipulille. Ruskista kaalia ja sipulia kattilassa voissa.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi vinottain. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.
  3. Lisää puuroriisi sekä vesi.
  4. Ruskista pannulla jauheliha ja lisää seokseen.
  5. Mausta pata suolalla, siirapilla ja meiramilla.
  6. Anna padan hautua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsyneet. Sekoita seosta ajoittain ja tarkkaile nesteen määrää, lisää tarvittaessa vettä.
  7. Tarjoile vanhanajan kaalipata puolukkahillon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt