Maku

Mummon kaalipata

1 h
3.8
1

Mummon kaalipata

Mehevän maukas kaalipata on kohtalaisen kevyttä ja erittäin hyvää.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kgvalkokaalia
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 0,5 dlpuuroriisiä
  • 3 dlvettä
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 3 rklsiirappia
  • 2 tlmeiramia
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja tee sama sipulille. Ruskista kaalia ja sipulia kattilassa voissa.

Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi vinottain. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.

Lisää puuroriisi sekä vesi.

Ruskista pannulla jauheliha ja lisää seokseen.

Mausta pata suolalla, siirapilla ja meiramilla.

Anna padan hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsyneet. Sekoita seosta ajoittain ja tarkkaile nesteen määrää, lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoile pata puolukkahillon kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä