Maku

Mummon kaalipata

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Mehevän maukas kaalipata on kohtalaisen kevyttä ja erittäin hyvää.
3.8
1
Julkaistu: 21.1.2016


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 kgvalkokaalia
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 0,5 dlpuuroriisiä
  • 3 dlvettä
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 3 rklsiirappia
  • 2 tlmeiramia
  • 2 tlsuolaa
Tulosta

Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja tee sama sipulille. Ruskista kaalia ja sipulia kattilassa voissa.

Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi vinottain. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.

Lisää puuroriisi sekä vesi.

Ruskista pannulla jauheliha ja lisää seokseen.

Mausta pata suolalla, siirapilla ja meiramilla.

Anna padan hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsyneet. Sekoita seosta ajoittain ja tarkkaile nesteen määrää, lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoile pata puolukkahillon kanssa.

1 kommentti