


Isoäidin vanhanajan kaalipata
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Vanhanajan kaalipata maustetaan perinteiseen tapaan siirapilla ja meiramilla. Mehevän maukas kaalipata on kohtalaisen kevyttä ja erittäin hyvää!
Reseptin ainekset
8 annosta
Vanhanajan kaalipata
1 kg
valkokaalia
4
porkkanaa
2
sipulia
½ dl
puuroriisiä
3 dl
vettä
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
3 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
2 tl
suolaa
Vanhanajan kaalipata – ohje:
- Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja tee sama sipulille. Ruskista kaalia ja sipulia kattilassa voissa.
- Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi vinottain. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.
- Lisää puuroriisi sekä vesi.
- Ruskista pannulla jauheliha ja lisää seokseen.
- Mausta pata suolalla, siirapilla ja meiramilla.
- Anna padan hautua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsyneet. Sekoita seosta ajoittain ja tarkkaile nesteen määrää, lisää tarvittaessa vettä.
- Tarjoile vanhanajan kaalipata puolukkahillon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat