


Muikkuvuoka
1 h 20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 10 min
Muikut saavat päälleen herkullisen smetanakuorrutteen ja hautuvat uunin lämmössä ruodottomiksi. Tarjoa vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
muikkuja
1 rkl
voita
1/2 kpl
omena
1 kpl
sipuli
2 rkl
tilliä
120 g
smetanaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Muikkuvuoka – ohje:
- Voitele uunivuoka ja laita peratut muikut sen pohjalle.
- Valmista täyte hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Yhdistä kaikki ainekset smetanan joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Levitä smetanatäyte muikkujen päälle ja peitä foliolla. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, jotta muikkuvuoka saa kauniin värin.
- Nauti muikkuvuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat