Maku

Muikkuvuoka

1 h 20 min
5
1

Muikkuvuoka

Muikut saavat päälleen herkullisen smetanakuorrutteen ja hautuvat uunin lämmössä ruodottomiksi. Tarjoa vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmuikkuja
  • 1 rklvoita
  • 1/2 kplomena
  • 1 kplsipuli
  • 2 rkltilliä
  • 120 gsmetanaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Voitele uunivuoka ja laita peratut muikut sen pohjalle.

Valmista täyte hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Yhdistä kaikki ainekset smetanan joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Levitä smetanatäyte muikkujen päälle ja peitä foliolla. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 20 minuttia, jotta muikkuvuoka saa kauniin värin.

Nauti vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä