Muikkuvuoka
1 h 20 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h 10 minMuikut saavat päälleen herkullisen smetanakuorrutteen ja hautuvat uunin lämmössä ruodottomiksi. Tarjoa vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.
3.8
Kuvat
Julkaistu 26.3.2017

Muikkuvuoka
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gmuikkuja
- 1 rklvoita
- 1/2 kplomena
- 1 kplsipuli
- 2 rkltilliä
- 120 gsmetanaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Muikkuvuoka – ohje:
- Voitele uunivuoka ja laita peratut muikut sen pohjalle.
- Valmista täyte hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Yhdistä kaikki ainekset smetanan joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Levitä smetanatäyte muikkujen päälle ja peitä foliolla. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, jotta muikkuvuoka saa kauniin värin.
- Nauti muikkuvuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.