Maku

Muikkuvuoka

1 h 20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 10 min
Muikut saavat päälleen herkullisen smetanakuorrutteen ja hautuvat uunin lämmössä ruodottomiksi. Tarjoa vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.
3.8
1
Julkaistu 26.3.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gmuikkuja
  • 1 rklvoita
  • 1/2 kplomena
  • 1 kplsipuli
  • 2 rkltilliä
  • 120 gsmetanaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Muikkuvuoka – ohje:

  1. Voitele uunivuoka ja laita peratut muikut sen pohjalle.
  2. Valmista täyte hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Yhdistä kaikki ainekset smetanan joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  3. Levitä smetanatäyte muikkujen päälle ja peitä foliolla. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, jotta muikkuvuoka saa kauniin värin.
  4. Nauti muikkuvuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa. 
1 kommentti