


Sano muikku!
Helppo muikkupiirakka valmistuu valmistaikinasta ja purkkikalasta – sitruunainen fenkoli on raikas makupari!
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Savumuikuilla täytetty ja fenkolilla viimeistelty piirakka maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä. Muikun tilalla voi kokeilla muutakin suomalaista järvikalasäilykettä.
Reseptin ainekset
8–10 palaa
1 pkt
pakastepiirakkataikinaa (esim. ruis-kauramurotaikina)
1 prk (210/150 g)
savumuikkuja (esim. Pielisen kalajaloste)
1 prk (200 g)
ranskankermaa
2
munaa
½ tl
suolaa
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 dl
juustoraastetta
Marinoitu fenkoli
1
fenkoli
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
öljyä
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Muikkupiirakka ja marinoitu fenkoli − ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Painele sulanut taikina pyöreän piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.
- Nosta muikut purkista ensin talouspaperin päälle ja lado sitten pohjalle. Sekoita ranskankerma, munat ja mausteet keskenään. Hienonna ruohosipuli ja sekoita täytteeseen. Kaada seos muikkujen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30–35 minuuttia.
- Marinoi fenkoli sillä aikaa, kun piirakka paistuu. Leikkaa fenkoli terävällä veitsellä, juustohöylällä tai vihannesleikkurilla ohuiksi lastuiksi kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita voimakkaasti. Tarjoa fenkoli piirakan päälle lusikoituna tai erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat