Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Muikkukukko – savolainen perinneruoka täytetään kalalla ja sianlihalla

4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h 0 min

Muikkukukko on perinteinen savolainen herkku, jossa ruiskuoren sisään leivotaan kalaa ja sianlihaa. Tällä reseptillä valmistat 10 hengen kalakukon.

27.6.2005
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
4 dl
vettä
2 tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
ruisleseitä
Täyte
1,5 kg
muikkuja
250 g
sianlihaa
2 tl
suolaa
Pinnalle
2 rkl
voita

Muikkukukko – ohje:

  1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina.
  2. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Lado muikut, sianliha- tai voilastut kerroksittain taikinakuoren keskelle keoksi. Ripottele suola kerroksien väliin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja ummista saumat huolellisesti. Käännä kukko ympäri ja taputtele se kauniin muotoiseksi.
  4. Paista 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  5. Kääri muikkukukko sen jälkeen alumiinifolioon ja jatka paistamista 150 asteessa 3–4 tuntia.
  6. Leikkaa lämpimästä muikkukukosta kansipala auki. Tarjoa kalakukko kylmän maidon tai oluen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt