


Muikkukukko – savolainen perinneruoka täytetään kalalla ja sianlihalla
4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h 0 min
Muikkukukko on perinteinen savolainen herkku, jossa ruiskuoren sisään leivotaan kalaa ja sianlihaa. Tällä reseptillä valmistat 10 hengen kalakukon.
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
4 dl
vettä
2 tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
ruisleseitä
Täyte
1,5 kg
muikkuja
250 g
sianlihaa
2 tl
suolaa
Pinnalle
2 rkl
voita
Muikkukukko – ohje:
- Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina.
- Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
- Lado muikut, sianliha- tai voilastut kerroksittain taikinakuoren keskelle keoksi. Ripottele suola kerroksien väliin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja ummista saumat huolellisesti. Käännä kukko ympäri ja taputtele se kauniin muotoiseksi.
- Paista 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Kääri muikkukukko sen jälkeen alumiinifolioon ja jatka paistamista 150 asteessa 3–4 tuntia.
- Leikkaa lämpimästä muikkukukosta kansipala auki. Tarjoa kalakukko kylmän maidon tai oluen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat