Muikkukukko

4 h 40 min
3.4
0

Muikkukukko

MU
0
3.4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 4 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlruisjauhoja
  • 2 dlruisleseitä

Täyte

  • 1500 gmuikkuja
  • 250 gsianlihaa
  • 2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 2 rklvoita

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Lado muikut, sianliha- tai voilastut kerroksittain taikinakuoren keskelle keoksi. Ripottele suola kerroksien väliin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja ummista saumat huolellisesti. Käännä kukko ympäri ja taputtele se kauniin muotoiseksi. Paista 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Kääri muikkukukko sen jälkeen alumiinifolioon ja jatka paistamista 150 asteessa 3–4 tuntia.

Leikkaa lämpimästä muikkukukosta kansipala auki. Tarjoa kalakukko kylmän maidon tai oluen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä