Mokkasuukkoset

2 h 30 min
4
2

Mokkasuukkoset

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 kpl)

Leivospohjat

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlperunajauhoja
  • 4 tlpikakahvijauhetta (espresso)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Täyte

  • 75 gvaniljakastikeaineksia
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • Koristeluun kahvipapumakeisia ja espressokahvijauhetta

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinaan.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile tangoiksi jauhotetuin käsin. Leikkaa kukin tanko 20 palaan ja pyörittele palloiksi.

Painele taikinaa voideltuihin minimuffinivuoan kolosiin.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja kumoa varovasti.

Sekoita kiisseliainekset ja maito. Mausta vaniljasokerilla ja kääntele joukkoon vatkattu kerma.

Lusikoi täyte pursotinpussiin (pursotinterää ei välttämättä tarvita). Pursota jokaisen pohjan päälle nokare täytettä.

Koristele mokkasuukkoset kahvipapu- tai suklaamakeisella ja ripauksella espressokahvijauhetta.

Täytä mokkasuukkosia menekin mukaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä