


Tuttu maku, eri muoto
Mokkapalatäytekakku – leivo klassikko muhkeaksi täytekakuksi
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Mokkapalat muuntautuvat näyttäväksi ja superherkulliseksi täytekakuksi. Mokkapalatäytekakku on takuuvarma kahvipöydän hitti!
Reseptin ainekset
12 annosta
200 g
voita tai margariinia
3
munaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
3 tl
vaniljasokeria
1 dl
kahvia
2 tl
voita tai margariinia (vuoan voiteluun)
Suklaamousse
4 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
300 g
tummaa suklaata
Kuorrute
25 g
voita tai margariinia
2 rkl
kahvia
2 dl
toumusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
Lisäksi
1 dl
vahvaa kahvia (kostuttamiseen)
1–2 rkl
strösseleitä
Mokkapalatäytekakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
- Sulata voi ja jäähdytä se.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin ja sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se leivinpaperille. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Valmista suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto ja lisää kermavaahdon sekaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Lisää suklaasula vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Halkaise kakku. Nosta pohjapala tarjoiluastiaan. Kostuta kakun molemmat puolikkaat kahvilla. Levitä kaksi kolmasosaa täytteestä pohjalle ja asettele kansi päälle.
- Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja lisää kahvi. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa tomusokeri ja kaakaojauhe sekaan. Kaada kuorrute kakun päälle.
- 10Laita loput täytteestä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakun pinnalle ruusukkeita ja viimeistele strösseleillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat