


Tuttu maku, eri muoto
Mokkapalatäytekakku – leivo klassikko muhkeaksi täytekakuksi
1 h 50 min
{
Aktiivinen  30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Mokkapalat muuntautuvat näyttäväksi ja superherkulliseksi täytekakuksi. Mokkapalatäytekakku on takuuvarma kahvipöydän hitti!
Reseptin ainekset
12 annosta
200 g
voita tai margariinia 
3
munaa 
3 dl
sokeria 
3 dl
vehnäjauhoja 
1 dl
kaakaojauhetta 
3 tl
leivinjauhetta 
3 tl
vaniljasokeria 
1 dl
kahvia 
2 tl
voita tai margariinia (vuoan voiteluun)
Suklaamousse
4 dl
vispikermaa 
200 g
maustamatonta tuorejuustoa 
300 g
tummaa suklaata 
Kuorrute
25 g 
voita tai margariinia 
2 rkl
kahvia 
2 dl 
toumusokeria 
2 rkl
kaakaojauhetta 
Lisäksi
1 dl
vahvaa kahvia (kostuttamiseen)
1–2  rkl 
strösseleitä 
Mokkapalatäytekakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
 - Sulata voi ja jäähdytä se.
 - Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
 - Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
 - Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin ja sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina vuokaan.
 - Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se leivinpaperille. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 - Valmista suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto ja lisää kermavaahdon sekaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Lisää suklaasula vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
 - Halkaise kakku. Nosta pohjapala tarjoiluastiaan. Kostuta kakun molemmat puolikkaat kahvilla. Levitä kaksi kolmasosaa täytteestä pohjalle ja asettele kansi päälle.
 - Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja lisää kahvi. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa tomusokeri ja kaakaojauhe sekaan. Kaada kuorrute kakun päälle.
 - 10Laita loput täytteestä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakun pinnalle ruusukkeita ja viimeistele strösseleillä.
 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
