Maku

Mokkabebeet

1 h 45 min
3.3
0

Mokkabebeet

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 annosta)

Murotaikina

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 300 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 dltomusokeria
  • 3 tlpikakahvijauhetta

Kuorrutus

  • 5 dltomusokeria
  • 4 rklkahvijuomaa

Pinnalle

  • 1 dlraesokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Kääräise taikina kelmuun ja pane se tunniksi jääkaappiin.

Jaa taikina 10–12 gramman paloiksi. Painele taikinapalloset pieniin, voideltuihin leivosvuokiin.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja irrota murotaikinapohjat vuoista.

Vaahdota ranskankerma, tomusokeri ja pikakahvijauhe. Täytä leivospohjat seoksella.

Kaada kuorrutuksen tomusokeri kulhoon. Lisää kahvijuomaa lorauksin joukkoon ja sekoita kuorrutus hyvin levittyväksi. Kuorruta bebe-leivokset.

Viimeistele mokkabebeet raesokerilla tai pähkinärouheella. Paina viimeistelyrouhe kevyesti kuorrutukseen kiinni.

•Täytä muroleivospohjat muutamaa tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä. Säilytä täytetyt mokkabebet jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä