Maku

Mokka-marenkiruudut

1 h 30 min
3.3
3

Mokka-marenkiruudut

GL
3
3.3
Mokkainen voikreemi ja mantelinen marenkipohja ovat täydellinen pariskunta. Nämä mokka-marenkiruudut häviävät tarjottimelta supernopeasti!
Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 palaa)

Torttupohja

  • 10 kplvalkuaista
  • 6 dltomusokeria
  • 300 gmantelijauhetta

Voikreemi

  • 2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvettä
  • 3,5 gpikakahvijauhetta (espresso)
  • 10 kplkeltuaista
  • 500 gvoita

Koristeluun

  • 100 gmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Jos uunissasi on kiertoilmatoiminto, käytä sitä ja laske lämpötilaa noin 20 astetta.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja voitele ne kevyesti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Jaa massa pelleille ja tasoita.

Pane pellit yhtä aikaa uuniin ja paista pohjia noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kosketettaessa asettuneilta. Vaihda peltien paikkaa välillä.

Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti paperista ohuella lastalla.

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna seoksen poreilla 10–15 minuuttia, jotta suurin osa vedestä haihtuu. Sokeriliemi on sopivaa, kun kylmään vesilasiin pudotettu tippa jähmettyy.

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon espressojauhe ja jäähdytä seos.

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja vatkaa munaseos vähän kerrallaan voin joukkoon.

Yhdistä pohjat voikreemillä: levitä puolet kreemistä toisen pohjan päälle ja nosta toinen päälle. Levitä loppu kreemi tortun pinnalle.

Koristele mokka-marenkiruudut paahdetuilla mantelilastuilla ja halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

  • Jos voiseos juoksettuu, nosta kulho hetkeksi lämpimään vesihauteeseen tiskialtaaseen ja jatkaa vatkaamista.
  • Jos pohjalevy tarttuu kiinni leivinpaperiin, ei haittaa, sillä repeillyt pohja on tahmaisena helppo ”liimata” yhtenäiseksi tarjoiluvadille. Runsas mantelilastukerros peittää murtumat.
MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä