Maku

Mokka-mantelikakku

2 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
3.9
1
Julkaistu: 18.12.2013


Ainekset (25 palaa)

  • 2 rklpikakahvijauhetta
  • 2 rklvettä (kiehuvaa)
  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlmantelitahnaa

Vuoan voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 1 dlmantelijauhetta

Mantelikinuski

  • 1 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 tlpikakahvijauhetta
  • 1/4 dlmantelitahnaa
Tulosta

Liuota pikakahvijauhe kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan kerman kanssa vuorotellen.

Lisää lopuksi mantelitahna ja jäähtynyt kahvi. Sekoita, mutta älä vatkaa. Taikinaan saa jäädä aavistus raitoja.

Voitele torvellinen kakkuvuoka (vetoisuus 2 l) ja leivitä se mantelijauheella. Annostele kakkutaikina tasaisesti vuokaan. Tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla.

Kumoa mokka-mantelikakku hetken jäähtyneenä. Anna jäähtyä.

Valmista mantelikinuskikuorrutus. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes kinuski on sakeahkoa.

Liuota joukkoon pikakahvijauhe. Lisää mantelitahna ja sekoita kinuski tasaiseksi. Jäähdytä hetki, jos mantelikinuski on vielä kovin valuvaa. Valuta se mokka-mantelikakun pinnalle.

Säilytä mokka-mantelikakku jääkaapissa kuvun alla.

  • Jos et löydä mantelitahnaa kaupastasi, voit käyttää myös maapähkinävoita.
1 kommentti