Maku

Misonuudelit – kokkaa nuudelit japanilaiseen katuruokatyyliin ja mehevöitä ne maukkaalla misokastikkeella

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Misonuudelit ovat japanilaiseen katuruokatyyliin kokattu kana-nuudeliannos, jonka maustaa maukas misokastike. Käyneistä soijapavuista valmistettu misotahna on yksi japanilaisen keittiön perusraaka-aineista.
MA
LA
5
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (4 annosta)

Misonuudelit

  • 400 gvehnänuudeleita
  • 400 gvarhaiskaalia
  • 1 nippukevätsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 300 ggrillattua broileria

Misokastike

  • 1/2 lvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklmisotahnaa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Pinnalle

  • 1/2 dlkevytmajoneesia
  • 1chilipalko (viipaloituna)
  • 1 tl seesaminsiemeniä
Tulosta

Misonuudelit valmistetaan helposti näin:

  1. Aloita misokastikkeesta ja mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes misotahna liukenee veteen.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokkipannulla. Lisää kaalit ja sipulit ja paista hetken, kunnes ne hieman pehmenevät.
  3. Lisää pannulle nuudelit, paloiteltu broileri ja misokastike. Kuumenna käännellen muutaman minuutin ajan.
  4. Annostele nuudelit lautasille, raidoita majoneesilla ja viimeistele chilillä ja seesaminsiemenillä.

Vinkki!

Tuoreen chilin sijaan voit viimeistellä nuudelit myös chilirouheella.

MITÄ PIDIT?
5