Misonuudelit – kokkaa nuudelit japanilaiseen katuruokatyyliin ja mehevöitä ne maukkaalla misokastikkeella
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Misonuudelit ovat japanilaiseen katuruokatyyliin kokattu kana-nuudeliannos, jonka maustaa maukas misokastike. Käyneistä soijapavuista valmistettu misotahna on yksi japanilaisen keittiön perusraaka-aineista.
MA
LA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.10.2019

Misonuudelit – kokkaa nuudelit japanilaiseen katuruokatyyliin ja mehevöitä ne maukkaalla misokastikkeella
Reseptin ainekset (4 annosta)
Misonuudelit
- 400 gvehnänuudeleita
- 400 gvarhaiskaalia
- 1 nippukevätsipulia
- 1 rklrypsiöljyä
- 300 ggrillattua broileria
Misokastike
- 1/2 lvettä
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklmisotahnaa
- 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
Pinnalle
- 1/2 dlkevytmajoneesia
- 1chilipalko (viipaloituna)
- 1 tl seesaminsiemeniä
Misonuudelit valmistetaan helposti näin:
- Aloita misokastikkeesta ja mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes misotahna liukenee veteen.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokkipannulla. Lisää kaalit ja sipulit ja paista hetken, kunnes ne hieman pehmenevät.
- Lisää pannulle nuudelit, paloiteltu broileri ja misokastike. Kuumenna käännellen muutaman minuutin ajan.
- Annostele nuudelit lautasille, raidoita majoneesilla ja viimeistele chilillä ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Tuoreen chilin sijaan voit viimeistellä nuudelit myös chilirouheella.

Teriyakilohi – japanilaisen keittiön klassikko valmistuu helpommin kuin uskotkaan!
Maku

Miso-nuudelikeitto
Kotivinkki

Caprese-nuudelisalaatti – pastasalaatin herkullinen haastaja
Maku

Nuudelikulho seesamikastikkeella
Maku

Jauheliha-nuudelikeitto
Kotivinkki

Kana-nuudelikeitto – ihanasti lämmittävä, mausteinen soppa on lautasilla 15 minuutissa
Kotivinkki

Pad Thai (Paistetut nuudelit ja kanaa)
Maku

Vietnamilainen nuudelikeitto
Maku