Aasialaiseen tyyliin
Misokalakeitto – raikkaan vihreä kalakeitto maustetaan misotahnalla
30 min
Perinteisillä juureksilla höystetty kirkas kalakeitto lainaa makuja misotahnalla maustetusta ramenkeitosta.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuhaa, siikaa tai ahventa)
½ tl
suolaa
2 (200 g)
palsternakkaa
½
juuriselleriä
2 (250 g)
paksoita
2
kevätsipulia
1½ l
vettä
4 rkl
kalafondia
4 rkl
misotahnaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
inkivääriä raastettuna
125 g
lehtikaalisuikaleita (Pirkka)
1
limen tai sitruunan mehu
Misokalakeitto – ohje:
- Pyyhi kalafileet talouspaperilla, mausta suolalla ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
- Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi paksoit. Hienonna kevätsipulit.
- Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää juurekset ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja kalat ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää limen mehu lopuksi tai tarjoile keitto limen lohkojen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat