Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Miso-nakkikeitto on viiniasiantuntija Ilkka Sirénin lapsiperheen arkisuosikki

30 min

Pari ruokalusikallista misotahnaa tuo tuttuun soppaan rutkasti syvyyttä. Resepti on viiniasiantuntija Ilkka Sirénin perheen arkiruokasuosikki.

13.3.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
nakkeja (gluteenittomia)
1
sipuli
5–10 cm pala
purjon valkoista osaa
½ (à 500 g)
pieni juuriselleri
6
perunaa
3
porkkanaa
1
palsternakka
3 rkl
voita
1½ l
vettä
½ tl
suolaa
6
kokonaista mustapippuria
1
laakerinlehti
1–2 rkl
tummaa misotahnaa
2 rkl
(lehti)persiljaa hienonnettuna

Miso-nakkikeitto – ohje:

  1. Leikkaa nakit paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori juuriselleri. Pese perunat, porkkanat ja palsternakka. Kuori tarvittaessa ja leikkaa suupaloiksi.
  2. Ruskista nakit pannulla voissa (noin 1 rkl).
  3. Kuullota kasvikset kattilassa voissa (noin 2 rkl). Lisää vesi ja mausteet misotahnaa lukuun ottamatta. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Lisää nakit ja misotahna. Sekoita ja anna keiton porista hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai hieman misotahnaa. Viimeistele lehtipersiljalla.

Ilkka Sirénin juomasuositus miso-nakkikeiton kanssa

M. Chapoutier Costières de Nimes Areca, 13,99 €/0,75 l. "Ranskalainen punaviini Rhônen laaksosta ei ole yliampuvan täyteläinen ja sopii hyvin yhteen mehevän nakkikeiton kanssa."

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt