


Miso-nakkikeitto on viiniasiantuntija Ilkka Sirénin lapsiperheen arkisuosikki
30 min
Pari ruokalusikallista misotahnaa tuo tuttuun soppaan rutkasti syvyyttä. Resepti on viiniasiantuntija Ilkka Sirénin perheen arkiruokasuosikki.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
nakkeja (gluteenittomia)
1
sipuli
5–10 cm pala
purjon valkoista osaa
½ (à 500 g)
pieni juuriselleri
6
perunaa
3
porkkanaa
1
palsternakka
3 rkl
voita
1½ l
vettä
½ tl
suolaa
6
kokonaista mustapippuria
1
laakerinlehti
1–2 rkl
tummaa misotahnaa
2 rkl
(lehti)persiljaa hienonnettuna
Miso-nakkikeitto – ohje:
- Leikkaa nakit paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori juuriselleri. Pese perunat, porkkanat ja palsternakka. Kuori tarvittaessa ja leikkaa suupaloiksi.
- Ruskista nakit pannulla voissa (noin 1 rkl).
- Kuullota kasvikset kattilassa voissa (noin 2 rkl). Lisää vesi ja mausteet misotahnaa lukuun ottamatta. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää nakit ja misotahna. Sekoita ja anna keiton porista hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai hieman misotahnaa. Viimeistele lehtipersiljalla.
Ilkka Sirénin juomasuositus miso-nakkikeiton kanssa
M. Chapoutier Costières de Nimes Areca, 13,99 €/0,75 l. "Ranskalainen punaviini Rhônen laaksosta ei ole yliampuvan täyteläinen ja sopii hyvin yhteen mehevän nakkikeiton kanssa."
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat