Kotivinkki

Minttuinen hernesosekeitto ja chilikatkarapuja

45 min
0
0

Minttuinen hernesosekeitto ja chilikatkarapuja

Kivasti hieman makea ja upean heleä hernesosekeitto syntyy pakasteherneistä. Tarjoa sen kanssa minttuöljyä ja chilikatkarapuja.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta tai 8 annosta buffassa )

  • 1sipuli
  • 2 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlkanalientä
  • n. 3 dlruokakermaa
  • 2 pspakasteherneitä (à 200 g)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta minttua tai meiramia silputtuna

Minttuöljy

  • 1mintturuukku
  • ¾ dloliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Chilikatkaravut

  • 100 gkuorittuja isoja katkaravunpyrstöjä
  • (pakaste, 3–4 kpl/annos)
  • ripaus chilihiutaleita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunamehua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

1. Valmista minttuöljy. Revi minttu varsineen pienemmäksi sauvasekoittimen kannuun. Mittaa päälle muut ainekset ja surauta tasaiseksi öljyksi.

2. Ota pakastekatkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Sekoita chilihiutaleet, oliiviöljy ja sitruunamehu ja kääntele katkaravut sekaan. Anna maustua vähintään vartin verran. Pujota katkaravut vartaisiin, 3–4 per tikku.

3. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä hetki voissa paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Kaada päälle kanaliemi koko ajan hyvin sekoittaen. Lorauta sekaan kerma ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Lisää kohmeiset herneet ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunalla ja mintulla. Soseuta keitto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja mausta lisää. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää kermaa tai vettä.

5. Tarjoa keitto laseista tai kulhoista. Koristele minttuöljyllä ja pieniin vartaisiin pujotetuilla katkaravuilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä