Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Minttuinen hernesosekeitto ja chilikatkarapuja

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min

Kivasti hieman makea ja upean heleä hernesosekeitto syntyy pakasteherneistä. Tarjoa sen kanssa minttuöljyä ja chilikatkarapuja.

Reseptin ainekset
4–6 annosta tai 8 annosta buffassa
1
sipuli
2 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kanalientä
n. 3 dl
ruokakermaa
2 ps
pakasteherneitä (à 200 g)
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
tuoretta minttua tai meiramia silputtuna
Minttuöljy
1
mintturuukku
¾ dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
Chilikatkaravut
100 g
kuorittuja isoja katkaravunpyrstöjä
(pakaste, 3–4 kpl/annos)
ripaus chilihiutaleita
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua

1. Valmista minttuöljy. Revi minttu varsineen pienemmäksi sauvasekoittimen kannuun. Mittaa päälle muut ainekset ja surauta tasaiseksi öljyksi.

2. Ota pakastekatkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Sekoita chilihiutaleet, oliiviöljy ja sitruunamehu ja kääntele katkaravut sekaan. Anna maustua vähintään vartin verran. Pujota katkaravut vartaisiin, 3–4 per tikku.

3. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä hetki voissa paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Kaada päälle kanaliemi koko ajan hyvin sekoittaen. Lorauta sekaan kerma ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Lisää kohmeiset herneet ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunalla ja mintulla. Soseuta keitto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja mausta lisää. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää kermaa tai vettä.

5. Tarjoa keitto laseista tai kulhoista. Koristele minttuöljyllä ja pieniin vartaisiin pujotetuilla katkaravuilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt