Minimarenkimurut

25 h
3.5
0

Minimarenkimurut

Voiko suloisempia pikkukeksejä ollakaan? Nämä supersöpöt minimarenkimurut myös maistuvat ihanille, sillä murotaikinalantti saa ylleen sipaisun minttu-lemoncurdia ja suloisen polka-tyylisen marengin.
Teksti Katariina Korkeaoja, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 kpl)

Marengit

  • 2 kplvalkuaista
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (punaista)

Keksit

  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 50 gvoita
  • 2 kplkeltuaista

Väliin

  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Kumoa valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Lisää ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää samalla sokeria lusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Siirrä marenkivaahto pursotinpussiin.

Pursota leivinpaperin päälle uunipellille euron kolikon kokoisia marenkinappeja. Kasta cocktailtikku väriaineeseen ja tipauta pieni pisara jokaisen marengin päälle. Tee tikulla pyöritellen kuvioita marenkeihin.

Paista 140-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta marengit kuivahtamaan vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Valmista murotaikinakeksit: Mittaa kuivat aineet kulhoon. Nypi joukkoon voi. Sekoita joukkoon keltuaiset tai muna. Muotoile taikina kahdeksi pötköksi ja kääri ne kelmuun. Nosta pakastimeen kovettumaan 10 minuutiksi. Pyörittele taikinatangot ohuemmiksi niin, että saat kummastakin pötköstä 40 kpl euron kokoisia lantteja. Paista ne 180 asteessa 8–10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Sekoita lemon curdin joukkoon minttu.

Kokoa minimarenkimurut: sipaise lemon curdia keksipohjalle ja paina kevyesti marenki päälle.

Vinkki!

Oikopolku: Käytä kekseihin valmista murotaikinaa.

Marengit ja keksit voit valmistaa muutamia päiviä ennen tarjoamista. Ne säilyvät huoneenlämmössä kuivassa paikassa

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä