3,5(2)
Minimarengit
Gluteeniton
2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h
Syötävän suloiset minimarengit saavat ylleen hauskat raidat. Hurmaavat minimarengit täytetään täyteläisellä marjakreemillä ja herkkupala on valmis. Kokeile, tällä ohjeella onnistut!
13.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
60 kpl
Marenkimassa
4 kplvalkuaista (koko L)
3 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
1/4 tlelintarvikeväriä (geelimäistä pastaväriä)
Marjakreemi
50 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 dltomusokeria
100 gtuorejuustoa (maustamaton)
2 tlmarjajauhetta (esim. puolukka tai tyrni)

Ota munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. (Vaihekuva 1)

Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vähän kerrallaan, edelleen vatkaten (Vaihekuva 2). Jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 5 minuuttia (Vaihekuva 3.).

Sivele geelimäistä pastaväriä muovisen pursotuspussin reunoille siveltimellä tai veitsenkärjellä (Vaihekuva 4).

Nosta pussi korkeaan, kapeaan astiaan ja käännä pussi astian reunojen yli. Näin pussi on helpompi täyttää. Annostele marenkimassa lusikalla marenkipussiin (Vaihekuva 5).

Pursota pieniä minimarenkeja leivinpaperin päälle uunipellille (Vaihekuva 6).

Kuivata marenkeja 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti, kunnes marengit ovat keveitä ja irtoavat leivinpaperista. Jos käytät kiertoilmauunia, säädä lämpötila 100 asteeseen ja kuivata noin 50 minuuttia.

Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä 30 minuuttia.

Anna marenkien jäähtyä täysin ja säilytä ne ilmatiiviissä rasiassa.

Vatkaa kreemiä varten pehmeä voi ja tomusokeri yhteen. Lisää tuorejuusto ja marjajauhe. Sekoita tasaiseksi (Vaihekuva 7).

Sivele minimarengille kreemiä ja nosta toinen minimarenki päälle kanneksi (Vaihekuva 8). Voit myös tarjota kreemin erikseen.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Erottele huoneenlämpöisten munien keltuaiset ja valkuaiset.
Vaihe 2
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan, edelleen vatkaten.
Vaihe 3
Vatkaa marenkivaahto kovaksi ja kiiltäväksi (noin 5 minuuttia).
Vaihe 4
Levitä geelimäistä pastaväriä siveltimellä pursostuspussin reunoille raidoiksi.
Vaihe 5
Nosta pussi korkeaan, kapeaan astiaan ja käännä pussin reunat astian reunojen yli. Näin pussi on helpompi täyttää. Annostele marenkimassa lusikalla pursotuspussiin.
Vaihe 6
Pursota pieniä minimarenkeja leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata marenkeja 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti ja sammuta uuni, kun marengit irtoavat helposti leivinpaperista. Anna kuivua jälkilämmössä 30 min.
Vaihe 7
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri yhteen. Lisää tuorejuusto ja marjajauhe, sekoita tasaiseksi
Vaihe 8
Täytä minimarengit kreemillä : sivele minimarengille kreemiä ja nosta toinen minimarenki päälle kanneksi.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.