Maku

Mini-matchakuppikakut

1 h 10 min
5
0

Mini-matchakuppikakut

Lumoavan väriset minikuppikakut ovat kuin konvehteja! Mini-matchakuppikakkujen makumaailmasta löytyy itämaisia inkiväärin, limetin ja vihreän teen sävyjä. 
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tllimetin kuorta
  • 1/4 dllimettimehua
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 100 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen) (maustamaton)
  • 50 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 tlmatcha-jauhetta

Lisäksi

  • kukanmuotoisia koristerakeita ja mustia seesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon limetin mehu ja kuori, inkivääriraaste, jogurtti, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voisula.

Jaa taikina teelusikalla minimuffinivuokiin uunipellin päälle.

Paista muffineita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saanet hieman väriä pintaansa. Jäähdytä muffinit.

Valmista kuorrutus vatkamalla kaikki aineet sähkövatkaimella tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää tomusokeria. Siirrä kuorrutus pursotuspussiin, johon olet asettanut tähtipäisen tyllan.

Pursota kuorrutus muffinien pinnalle. Viimeistele koristerakeilla ja seesaminsiemenillä.

Säilytä kuppikakut jääkaapissa.

Vinkki!

* Matcha-jauhe on puuterimaisen hienoksi jauhettua vihreää teetä. Sitä voi ostaa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, ekokaupoista tai teehen erikoistuneista puodeista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä