


Miilunpolttajan pasta
30 min
Italialainen klassikko pasta carbonara eli miilunpolttajan pasta on tuhti ruoka, jonka jälkeen vatsa ei takuulla kurni. Parmesaani ja kananmuna sekä pastan keitinvesi riittävät tekemään pastasta herkullisen mehevän.
Reseptin ainekset
2 annosta
200 g
pastaa
1 pkt
pekonia (140 g)
1
sipuli
1
kananmuna
50 g
parmesaania
pastan keitinvettä
suolaa
persiljaa
mustapippuria
Miilunpolttajan pasta – ohje:
- Laita isoon kattilaan vettä ja kourallinen suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja sekoita niin, että kaikki pasta uppoaa veden alle ja on irtonaista. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkkaile kuitenkin jo hyvissä ajoin, ettei pasta ylikypsy.
- Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli. Laita pekonit kylmälle pannulle ja laita liesi kuumenemaan. Näin rasva sulaa tasaisemmin. Ruskista pekonit, kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää sipulit joukkoon kuullottumaan.
- Riko kulhoon kananmuna ja raasta parmesaani. Sekoita. Kun pasta on kypsää, nosta se kananmuna-parmesaaniseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää hiukan pastan keitinvettä.
- Leikkaa persilja pieneksi silpuksi ja lisää pastan joukkoon. Sekoita osa pekonisipuliseoksesta pastan joukkoon ja ripottele loput valmiin annoksen päälle. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti.
Miilunpolttajan pasta – näin onnistut:
- Varaa pastaa noin 100 grammaa ruokailijaa kohti. Pasta pitää aina keittää hyvin suolatussa vedessä, jotta se maistuu. Älä kaada pastan suolaista keitinvettä viemäriin! Lisäämällä sitä vähän valmiin pastan joukkoon saat ruokaan kosteutta ja suolaa.
- Jos kaupastasi löytyy ilmakuivattua pancettaa, käytä sitä, mutta tavallinen pekonikin käy pasta carbonaraan. Kasvissyöjä voi korvata pekonin esimerkiksi sienillä.
- Carbonaraa ei tehdä kermaan, vaan parmesaanijuustoon. Muutkin hyvin kypsyneet juustot käyvät, mutta parmesaani on klassikko. Maidottoman version saat korvaamalla parmesaanin ravintohiivalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat