Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Metsäkaurispaisti ja madeirakastike

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
6 annosta
2500 g
metsäkaurista
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
200 g
pekonia
2 1/2 dl
tuoretta rosmariinia
Kasvislisäke
4
porkkanaa
100 g
cashewpähkinöitä
50 g
aurinkokuivattua tomaattia
Kastike
2 dl
kastikepohjaa (demi-glace)
1 dl
madeiraviiniä

Kuumenna nokare voita tai tilkka öljyä suuressa paistinpannussa tai valurautapadassa. Ruskista paisti huolellisesti joka puolelta. Nosta pois pannulta ja anna jäähtyä.

Hiero suolaa ja pippuria paistin pintaan. Peitä paisti tuoreilla rosmariininoksilla ja pekoniviipaleilla, jotta paisti ei kuivuisi liikaa uunissa.

Nosta paisti 100–120-asteiseen uuniin paistimittarin kanssa. Mittarin näyttäessä 57 astetta paisti on sisältä rosee. Mikäli haluaa kypsemmän paistin, on 60–63 astetta sopiva lämpötila.

Ota metsäkaurispaisti uunista, kääräise alumiinifolioon, ja koko paketti vielä froteepyyhkeen sisään. Anna paistin vetäytyä, eli jälkikypsentyä vähintään vartin verran.

Valmista kasvislisäke. Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljy pannulla. Kuori ja suikaloi porkkanat esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Paista porkkanasuikaleita, cashewpähkinöitä ja pieneksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja pannulla noin 5 minuuttia.

Kuumenna kastikepohja ja lisää sekaan viini. Anna madeirakastikkeen kiehua hetki.

Viipaloi metsäkaurispaisti ja tarjoa se madeirakastikkeen, kasvislisäkkeen ja keitetyn riisin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt