Maku

Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuuli Väntsin tekemä ruoka, josta hänen molemmat lapsensa pitävät – maukas soppa valmistuu 15 minuutissa!

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsi valmistaa miso-nuudelikeiton pohjan kuudesta aineksesta ja rikastaa keiton lopuksi muun muassa kasviksilla. Kun vihannekset lisätään keittoon vasta juuri ennen tarjoilua, ne jäävät mukavan rapsakoiksi.
MA
5
0
Julkaistu 17.2.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 150–250 gnuudeleita (vehnä- tai riisinuudeleita)
  • 1½ lvettä
  • 1kasvis-, liha- tai kanaliemikuutio
  • 3 rklmisotahnaa
  • 1–2 rklsoijakastiketta
  • 1 tlseesamiöljyä

Lisäksi

  • esim. sulatettuja edamamepapuja, kesäkurpitsa- tai tuorekurkkupaloja, paksoita, revittyä jäävuorisalaattia, keitettyjä kananmunia, paistettua tofua, savulohta, porkkanasuikaleita, yrttejä
Tulosta

Meri-Tuulin miso-nuudelikeitto – ohje:

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele viileällä vedellä.
  2. Mittaa toiseen kattilaan vesi ja lisää liemikuutio. Kiehauta liemi. Lisää misotahna ja alenna lämpöä niin, että liemi höyryää. Sekoita, kunnes tahna on liuennut. Säädä soijakastikkeella liemen suolaisuus; jotkut misotahnat ovat toisia miedompia, joten kastikkeella voit maustaa liemen omaan makuusi sopivan suolaiseksi. Lisää seesamiöljy.
  3. Annostele keitot. Laita kulhojen pohjalle nuudeleita ja päälle sektoreittain haluamiasi lisukkeita. Kauho kuumaa lientä päälle. Tarjoa heti.

Lasten suosikkisoppa

Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuulin tekemä ruoka, josta molemmat lapset pitävät. ”Paitsi kerran liemessä oli kuulemma vähän erilainen maku, joten se erä ei lapsille maistunut.”

Kommentoi »