Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuuli Väntsin tekemä ruoka, josta hänen molemmat lapsensa pitävät – maukas soppa valmistuu 15 minuutissa!
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsi valmistaa miso-nuudelikeiton pohjan kuudesta aineksesta ja rikastaa keiton lopuksi muun muassa kasviksilla. Kun vihannekset lisätään keittoon vasta juuri ennen tarjoilua, ne jäävät mukavan rapsakoiksi.
MA
5
Kuvat
Julkaistu 17.2.2023

Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuuli Väntsin tekemä ruoka, josta hänen molemmat lapsensa pitävät – maukas soppa valmistuu 15 minuutissa!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 150–250 gnuudeleita (vehnä- tai riisinuudeleita)
- 1½ lvettä
- 1kasvis-, liha- tai kanaliemikuutio
- 3 rklmisotahnaa
- 1–2 rklsoijakastiketta
- 1 tlseesamiöljyä
Lisäksi
- esim. sulatettuja edamamepapuja, kesäkurpitsa- tai tuorekurkkupaloja, paksoita, revittyä jäävuorisalaattia, keitettyjä kananmunia, paistettua tofua, savulohta, porkkanasuikaleita, yrttejä
Meri-Tuulin miso-nuudelikeitto – ohje:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele viileällä vedellä.
- Mittaa toiseen kattilaan vesi ja lisää liemikuutio. Kiehauta liemi. Lisää misotahna ja alenna lämpöä niin, että liemi höyryää. Sekoita, kunnes tahna on liuennut. Säädä soijakastikkeella liemen suolaisuus; jotkut misotahnat ovat toisia miedompia, joten kastikkeella voit maustaa liemen omaan makuusi sopivan suolaiseksi. Lisää seesamiöljy.
- Annostele keitot. Laita kulhojen pohjalle nuudeleita ja päälle sektoreittain haluamiasi lisukkeita. Kauho kuumaa lientä päälle. Tarjoa heti.
Lasten suosikkisoppa
Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuulin tekemä ruoka, josta molemmat lapset pitävät. ”Paitsi kerran liemessä oli kuulemma vähän erilainen maku, joten se erä ei lapsille maistunut.”

Meri-Tuuli Väntsin savupotka-papupata – täydellisen täyteläinen pataruoka hautuu uunissa kuin itsestään
Maku

Meri-Tuuli Väntsin mehevä burgeri saa veden herahtamaan kielelle! Katso houkutteleva resepti
Maku

Broileri-nuudelikeitto – täyteläinen maapähkinävoi nostaa nopean sopan uudelle tasolle
Maku

Kala-nuudelikeitto
Maku

Nuudeli-kanapullakeitto (Bakso ayam)
Maku

Nuudelikulho seesamikastikkeella
Maku

Pad Thai (Paistetut nuudelit ja kanaa)
Maku

Aasialainen tofu-nuudelisalaatti – tuore mango, minttu ja suolapähkinät tekevät tästä salaatista erityisen!
Kotivinkki

Misokeitto – perinteisen japanilaisen sopan salaisuus piilee maukkaassa liemessä
Kotivinkki

Pikaramen – oikaise hieman ja valmista japanilainen nuudelikeitto vain 20 minuutissa
Kotivinkki