


Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuuli Väntsin tekemä ruoka, josta hänen molemmat lapsensa pitävät – maukas soppa valmistuu 15 minuutissa!
15 min
Kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsi valmistaa miso-nuudelikeiton pohjan kuudesta aineksesta ja rikastaa keiton lopuksi muun muassa kasviksilla. Kun vihannekset lisätään keittoon vasta juuri ennen tarjoilua, ne jäävät mukavan rapsakoiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
150–250 g
nuudeleita (vehnä- tai riisinuudeleita)
1½ l
vettä
1
kasvis-, liha- tai kanaliemikuutio
3 rkl
misotahnaa
1–2 rkl
soijakastiketta
1 tl
seesamiöljyä
Lisäksi
esim. sulatettuja edamamepapuja, kesäkurpitsa- tai tuorekurkkupaloja, paksoita, revittyä jäävuorisalaattia, keitettyjä kananmunia, paistettua tofua, savulohta, porkkanasuikaleita, yrttejä
Meri-Tuulin miso-nuudelikeitto – ohje:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele viileällä vedellä.
- Mittaa toiseen kattilaan vesi ja lisää liemikuutio. Kiehauta liemi. Lisää misotahna ja alenna lämpöä niin, että liemi höyryää. Sekoita, kunnes tahna on liuennut. Säädä soijakastikkeella liemen suolaisuus; jotkut misotahnat ovat toisia miedompia, joten kastikkeella voit maustaa liemen omaan makuusi sopivan suolaiseksi. Lisää seesamiöljy.
- Annostele keitot. Laita kulhojen pohjalle nuudeleita ja päälle sektoreittain haluamiasi lisukkeita. Kauho kuumaa lientä päälle. Tarjoa heti.
Lasten suosikkisoppa
Miso-nuudelikeitto on ainoa Meri-Tuulin tekemä ruoka, josta molemmat lapset pitävät. ”Paitsi kerran liemessä oli kuulemma vähän erilainen maku, joten se erä ei lapsille maistunut.”
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat