Kotivinkki

Maustevoi viimeistelee ruoan kuin ruoan – 3 helppoa ja herkullista versiota

2 h 10 min
KA
MU
SO
0
0

Maustevoilla saat ruokaan erilaisia vivahteita helpolla tavalla. Kokeile yrttistä, currylta maistuvaa tai pohjoisafrikkalaista, pienellä potkulla terästettyä maustevoita. Tee maustevoit yksittäin tai aseta tarjolle koko setti!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (6 annosta)

Yrttinen maustevoi

  • 200 gvoita
  • 1limen mehu
  • limen kuorta
  • 2valkosipulinkynttä
  • ⅔ rkupersiljaa
  • ⅓ rkutilliä
  • ripaussuolaa

Curryvoi

  • 200 gvoita
  • 1limen mehu
  • 1limen kuori
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 3 rklcurrya
  • 1 dlkorianteria
  • ripaussuolaa

Chermoulavoi

  • 200 gvoita
  • 3 rklkorianteria
  • 1chili (ilman siemeniä)
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan mehu
  • 1sitruunan kuori
  • 2 tljauhettua juustokuminaa
  • 2 tljauhettua korianteria
  • 1 tltulista paprikajauhetta
  • ripaussuolaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Maustevoi valmistuu näin:

  1. Hienonna valitsemasi maustevoin raaka-aineet. Sekoita mausteet ja yrtit huoneenlämpöiseen voihin.
  2. Lusikoi voi leivinpaperin päälle ja kääri rullalle. Laita rullat jääkaappiin ja anna voin maustua vähintään parin tunnin ajan.
  3. Tarjoile maustevoi lihan, kalan tai kasvisten kanssa.
MITÄ PIDIT?
0