Maustevoi viimeistelee ruoan kuin ruoan – 3 helppoa ja herkullista versiota
2 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen2 h
Maustevoilla saat ruokaan erilaisia vivahteita helpolla tavalla. Kokeile yrttistä, currylta maistuvaa tai pohjoisafrikkalaista, pienellä potkulla terästettyä maustevoita. Tee maustevoit yksittäin tai aseta tarjolle koko setti!
KA
MU
SO
0

Maustevoi viimeistelee ruoan kuin ruoan – 3 helppoa ja herkullista versiota
Ainekset (6 annosta)
Yrttinen maustevoi
- 200 gvoita
- 1limen mehu
- limen kuorta
- 2valkosipulinkynttä
- ⅔ rkupersiljaa
- ⅓ rkutilliä
- ripaussuolaa
Curryvoi
- 200 gvoita
- 1limen mehu
- 1limen kuori
- 1–2valkosipulinkynttä
- 3 rklcurrya
- 1 dlkorianteria
- ripaussuolaa
Chermoulavoi
- 200 gvoita
- 3 rklkorianteria
- 1chili (ilman siemeniä)
- 3valkosipulinkynttä
- 1sitruunan mehu
- 1sitruunan kuori
- 2 tljauhettua juustokuminaa
- 2 tljauhettua korianteria
- 1 tltulista paprikajauhetta
- ripaussuolaa
Maustevoi valmistuu näin:
- Hienonna valitsemasi maustevoin raaka-aineet. Sekoita mausteet ja yrtit huoneenlämpöiseen voihin.
- Lusikoi voi leivinpaperin päälle ja kääri rullalle. Laita rullat jääkaappiin ja anna voin maustua vähintään parin tunnin ajan.
- Tarjoile maustevoi lihan, kalan tai kasvisten kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0