Kotivinkki

Maustettu tomaattisalaatti

35 min
0
0

Maustettu tomaattisalaatti

Tomaattisalaatti maustetaan herkullisella liemellä samaan tapaan kuin perinteiset hölskytyskurkut. Väkiviinaetikan korvaa riisiviinietikka ja mausteena on ihana tuore korianteri.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 8keltaista tai punaista luumutomaattia
  • 2isoa kurkkua
  • 3vartta kevätsipulia
  • 1 dltuoretta korianteria

Kastike

  • 2 dlvettä
  • 1 dllimettimehu
  • ¾ dlsokeria
  • 4 rklriisiviinietikkaa
  • 2 tl2 tl suolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

1. Puolita tomaatit ja poista siemenet lusikalla. Pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi kulhoon.
2. Leikkaa kurkku pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa palat pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulinvarret. Sekoita tomaatit, kurkut ja
sipulit keskenään.
3. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut liemeen. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
4. Kaada jäähtynyt liemi kulhoon tomaattisalaatin päälle. Sekoita.
5. Silppua korianteri tomaattisalaattiin. Anna maustua noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä