Anna lahjaksi pannullinen lämpöä: jouluinen mausteseos antaa juomaan appelsiinin ja inkiväärin makua
Gluteeniton
Vegaaninen
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h
Mausteseos tekee lämpöisestä omenajuomasta sitä vahvemman makuista, mitä kauemmin se saa olla mehussa – vahvasta mausta nauttiva voi hauduttaa monta tuntia. Juoman sekaan voi halutessaan lorauttaa hunajaa tai vaaleaa rommia.
Pese ja leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi pellille. Leikkaa inkivääri kuorineen viipaleiksi ja lisää pellille. Kuivata seosta uunissa kiertoilmatoiminnolla 50 asteessa noin 8 tuntia. Laita uuniluukun väliin metallinen kauha, jotta kuivatuksen aikana uuniin kertyvä kosteus pääsee poistumaan.
Leikkaa leivinpaperista 4 palaa, noin 20 × 20 cm. Leikkaa valitsemastasi kankaasta muutaman sentin isommat neliöt. Laita leivinpaperinpalat kangaspalojen keskelle. Jaa kuivunut appelsiini-inkivääriseos neliöiden keskelle. Jaa mausteet ja teelehdet päälle. Kasaa nyytiksi ja sulje narulla.
Jos annat mausteseosta lahjaksi, kirjoita mukaan lämpöisen juoman ohje: Kuumenna noin litra omenatuoremehua yhdessä mausteiden kanssa. Anna maustua vähintään 15 minuuttia. Valmis juoma siivilöidään ja nautitaan lämpimänä.