Anna lahjaksi pannullinen lämpöä: jouluinen mausteseos antaa juomaan appelsiinin ja inkiväärin makua
gluteeniton
vegaani
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h
Mausteseos tekee lämpöisestä omenajuomasta sitä vahvemman makuista, mitä kauemmin se saa olla mehussa – vahvasta mausta nauttiva voi hauduttaa monta tuntia. Juoman sekaan voi halutessaan lorauttaa hunajaa tai vaaleaa rommia.

Reseptin ainekset 4 maustepussukkaa
2luomuappelsiinia
100 ginkivääriä
8neilikkaa
4kanelitankoa
2 rklEarl Grey -teelehtiä
Mausteseos lämpöiseen juomaan – ohje:
- Pese ja leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi pellille. Leikkaa inkivääri kuorineen viipaleiksi ja lisää pellille. Kuivata seosta uunissa kiertoilmatoiminnolla 50 asteessa noin 8 tuntia. Laita uuniluukun väliin metallinen kauha, jotta kuivatuksen aikana uuniin kertyvä kosteus pääsee poistumaan.
- Leikkaa leivinpaperista 4 palaa, noin 20 × 20 cm. Leikkaa valitsemastasi kankaasta muutaman sentin isommat neliöt. Laita leivinpaperinpalat kangaspalojen keskelle. Jaa kuivunut appelsiini-inkivääriseos neliöiden keskelle. Jaa mausteet ja teelehdet päälle. Kasaa nyytiksi ja sulje narulla.
- Jos annat mausteseosta lahjaksi, kirjoita mukaan lämpöisen juoman ohje: Kuumenna noin litra omenatuoremehua yhdessä mausteiden kanssa. Anna maustua vähintään 15 minuuttia. Valmis juoma siivilöidään ja nautitaan lämpimänä.