Maku

Mausteiset silakkarullat

30 min
5
1

Mausteiset silakkarullat

GL
LA
MA
MU
1
5
Mausteiset silakkarullat kypsyvät kiehautetussa, kevyesti viinietikalla maustetussa liemessä nopeasti. Helpot ilakkarullat sopivat joulun kalapöytään lämpiminä tai jäähdytettyinä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Mausteliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mausteiset silakkarullat valmistuvat näin:

Lado fileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle mausteet ja kääri rullalle. Nosta uunivuoka pannunalusen päälle. Aseta silakkarullat pystyasentoon uunivuokaan.

Keitä mausteliemi ja anna kiehua 5 minuuttia. Kaada kiehuvan kuuma liemi silakoiden päälle. Liemen tulee peittää kalat kokonaan.

Peitä vuoka foliolla ja anna silakkarullien kypsyä kuumassa liemessä noin 5 minuuttia.

Tarjoa mausteiset silakkarullat lämpiminä tai jäähdytettyinä joulun kalapöydässä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä