Maku

Kasvispata hautuu herkulliseksi kuin itsestään – täydellisen maun salaisuus löytyy juustokuminasta ja korianterista

35 min
GL
MU
3
0

Kasvispata on herkullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Juustokuminalla ja korianterilla maustettu kasvispata tarjotaan fetajuuston kanssa. Kurkkaa resepti ja ihastu hurmaavaan makumaailmaan!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplperunaa
  • 4 kplporkkanaa (erivärisiä)
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tlkookossokeria
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 4 dlvettä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Lisäksi

  • fetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Tee kasvispata näin:

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Halkaise paprika, poista siemenet. Huuhtele ja leikkaa paprika paloiksi.
  2. Kuumenna padassa öljyä ja kuullota kasviksia 5 min. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausteet.
  3. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi sitruunamehu ja hienonnettu korianteri.
  4. Tarjoa kasvispata murustellun fetan kanssa.
MITÄ PIDIT?
3