Mausteinen käristetasku

1 h 15 min
0
0

Mausteinen käristetasku

MU
0
0
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1000 griistakäristyslihaa
  • 1 rklsuolaa
  • 3/4 tlinkivääriä
  • 3/4 tlkanelia
  • 3/4 tlkardemummaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 3/4 tlneilikkaa
  • 3/4 tlpomeranssinkuorta
  • 800 gtomaattimurskaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1/2 dlsitruunamehua

Lisäksi

  • 10 kplsämpylää
  • 3 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 1 dlpepperoni paprikaa (kuutioituna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chilit ja poista siemenet halutessasi. Suikaloi chilit.

Kuumenna öljy isossa kasarissa ja lisää jäiset lihat. Paistele käännellen, kunnes liha on ruskistunut.

Lisää pannulle sipulit, chilit ja kuivat mausteet. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Kaada joukkoon tomaattimurska, hunaja ja etikka. Anna hautua noin puoli tuntia.

Sekoita joukkoon sitruunamehu ja tarkista maku.

Leikkaa rapeat taskusämpylät taskuiksi ja annostele taskuunmausteista käristystä, ranskankermaa, tomaattikuutioita ja pepperoneja.

•Kokeile mausteista lihakäristystä myös uuniperunoiden tai suolaisten lettujen täytteenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä