


Mausteinen jänispata
3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
jänistä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4 kpl
sipulia
4 kpl
porkkanaa
200 g
tuoreita herkkusieniä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
hillosipuleita
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
2 rkl
lihafondia
4 dl
punaviiniä
Nosta savinen Römertopf-pata veteen yön yli tai useaksi tunniksi. Kaada vesi pois.
Ruskista paloiteltu jänis valurautapadassa tai paistinpannulla voissa. Ripottele lihapaloille vähän suolaa ja pippuria. Nosta lihat pois ja siirrä kosteaan savipataan.
Lisää savipataan kuoritut, reiluiksi paloiksi leikatut kasvikset, kokonaiset hillosipulit ja mausteet.
Kaada jänispadan joukkoon fondi ja viini. Anna padan hautua 120-asteisessa uunissa, kunnes lihat irtoaa luista (noin 3–5 tuntia tai yön yli).
Tarjoa mausteinen jänispata tryffeliöljyllä maustetun perunamuusin ja keitettyjen vihreiden papujen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat