Maku

Mausteinen jänispata

3 h 40 min
MU
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Joakim Ignatius
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gjänistä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplsipulia
  • 4 kplporkkanaa
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dlhillosipuleita
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 2 rkllihafondia
  • 4 dlpunaviiniä

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Nosta savinen Römertopf-pata veteen yön yli tai useaksi tunniksi. Kaada vesi pois.

Ruskista paloiteltu jänis valurautapadassa tai paistinpannulla voissa.  Ripottele lihapaloille vähän suolaa ja pippuria. Nosta lihat pois ja siirrä kosteaan savipataan.

Lisää savipataan kuoritut, reiluiksi paloiksi leikatut kasvikset, kokonaiset hillosipulit ja mausteet.

Kaada jänispadan joukkoon fondi ja viini. Anna padan hautua 120-asteisessa uunissa, kunnes lihat irtoaa luista (noin 3–5 tuntia tai yön yli).

Tarjoa mausteinen jänispata tryffeliöljyllä maustetun perunamuusin ja keitettyjen vihreiden papujen kera.

MITÄ PIDIT?
0