Kotivinkki

Mausteinen herukkaglögi

30 min
5
0

Mausteinen herukkaglögi

Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlmustaherukkamehutiivistettä
  • 6 dlvettä
  • 1 tlkardemummaa
  • ½–¾ dlfariinisokeria
  • 10mausteneilikkaa
  • 1appelsiinin kuori
  • (2 dl punaviiniä)
  • kuorittuja manteleita
  • rusinoita
  • 1kanelitanko
  • kuivattuja omenalastuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Laita mehutiiviste, vesi, kardemumma, fariinisokeri ja neilikat kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.

2. Lisää appelsiininkuori ja anna glögin maustua 15 minuuttia.

3. Siivilöi mausteet pois glögistä. Jos haluat punaviiniglögiä, lisää punaviini ja lämmitä ennen tarjoilua.

4. Laita lasien pohjalle manteleita, rusinoita, kanelitangot ja omenalastuja. Kaada glögi päälle.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä