Maku

Punaviinimarjaglögi – juhlakauden hehkuvimmat maljat kilistellään kotipihan antimien avulla

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Itse tehty punaviinimarjaglögi maistuu sekä lämpimänä juomana että spritzer-tyyppisenä viileänä drinkkinä. Kauniisti pulloon pakattu juoma on myös kiva tuliainen.
GL
VE
MU
MA
LA
5
0
Julkaistu 11.11.2022


Reseptin ainekset (Noin 1 litra)

Glögisiirappi

  • 3 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 8kardemummansiementä
  • 3rosmariinioksaa
  • 4tähtianista
  • 4kanelitankoa
  • 2luomuappelsiinia

Lisäksi

  • 7½ dlpunaherukkamehutiivistettä (esim. Meritalo)
Tulosta

Punaviinimarjaglögi – ohje:

  1. Valmista siirappi. Mittaa sokeri, vesi ja mausteet kattilaan.
  2. Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret paksuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kattilaan. Halkaise appelsiinit ja purista myös mehut kattilaan.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes siitä tulee siirappimaista. Anna jäähtyä ja siivilöi siirappi.
  4. Sekoita mehutiiviste siirapin joukkoon ja pullota glögi.
  5. Laimenna glögiä tarjottaessa omenamehulla tai vedellä, laimennussuhde on noin 1:3. Voit halutessasi terästää juomaa.

Vinkki!

Kokoa glögistä viileä drinkki. Laita tiivistettä ja jäitä lasin pohjalle ja kaada päälle kivennäisvettä. Koristele rosmariinilla ja pakastepunaherukoilla.

Kommentoi »