Maku

Mausteinen bostonleipä

2 h 15 min
4
0

Mausteinen bostonleipä

MU
0
4
Teksti Sonja Blåberg, Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Taikina

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3 dlgrahamjauhoja
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja

Täyte

  • 1/2 dlvoita
  • 1/4 dlsiirappia
  • 1/4 tlpiparkakkumaustetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlhasselpähkinöitä

Voiteluun

  • 2 rklvettä
  • 1 rklsiirappia
  • 1/4 tlpiparkakkumaustetta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola, sokeri, öljy ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja kohota taikinaa noin puoli tuntia.

Painele pieni pala kohonnutta taikinaa voidellun vuoan pohjalle. Kauli loppu taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Sekoita pehmeään voihin siirappi, piparimauste ja suola. Sivele taikinalevy seoksella ja ripottele päälle rouheaksi leikatut pähkinät. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja nipistä saumakohta kiinni.

Leikkaa rulla 8–10 palaan. Nosta leivät leikkauspuoli ylöspäin pohjalevylle.

Kohota mausteista bostonleipää vielä noin puoli tuntia ja voitele lopuksi kiehautetulla ja jäähdytetyllä makuliemellä. Paista mausteista bostonleipää 175 asteessa noin 45 minuuttia ja voitele pinta uudelleen.

•Pähkinäboston on muhkea herkku täyteläisten juustojen kumppaniksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä