Mausteinen bataattilaatikko
2 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 50 minMausteinen bataattilaatikko on ihana joulupöydän lisäke, jossa maistuvat sopivasti kardemumma ja neilikka. Suosittelemme!
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 20.11.2008

Mausteinen bataattilaatikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1,5 kgbataattia
- 1 lvettä
- 1 rklmerisuolaa
- 2 1/2 dlruokakermaa
- 50 gjoululimppuviipaletta (murusina)
- 1 tlkardemummaa
- 1/2 tlneilikkaa
- 2sipulia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1muna
- 5 dlkasvislientä (tai bataattien keitinlientä)
- 1/2 dlsiirappia
- 1/2 tlsuolaa
Pinnalle
- 1/2 dlkorppujauhoja
- 3 rklvoita
Mausteinen bataattilaatikko – ohje:
- Huuhtele, kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatit suolatussa vedessä kypsiksi (noin 20 minuuttia).
- Kaada liemi talteen toiseen astiaan. Sekoita kerman joukkoon leivänmurut, kardemumma ja neilikka.
- Kuullota pieniksi pilkotut sipulit pannulla rypsiöljyssä ja lisää ne kerma-leipäseokseen.
- Soseuta kypsät bataatit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma-leipäsipuliseos. Soseuta aivan tasaiseksi. Jäähdytä bataattiseos kädenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon muna ja bataattien keitinliemi tai kasvislientä. Lisää myös siirappi ja suola.
- Voitele iso uunivuoka ja kaada siihen bataattiseos. Kypsennä bataattilaatikkoa kannen alla uunissa 170 asteessa tunti ja sitten ilman kantta puoli tuntia.
- Viimeisen puolen tunnin ajaksi voit halutessasi lisätä mausteisen bataattilaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita ja kuorruttaa sen 200 asteessa.
- Tarjoa mausteinen bataattilaatikko jouluaterian lisukkeena.