Maku

Mausteinen bataattilaatikko

2 h 15 min
4
2

Mausteinen bataattilaatikko

KA
2
4
Mausteinen bataattilaatikko on ihana joulupöydän lisäke, jossa maistuvat sopivasti kardemumma ja neilikka. Suosittelemme!
Teksti Sari Purhonen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gbataattia
  • 10 dlvettä
  • 1 rklmerisuolaa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 50 gjoululimppuviipaletta (murusina)
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplmunaa
  • 5 dlkasvislientä (tai bataattien keitinlientä)
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 3 rklvoita

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 50 min

Mausteinen bataattilaatikko valmistuu näin:

Huuhtele, kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatit suolatussa vedessä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Kaada liemi talteen toiseen astiaan. Sekoita kerman joukkoon leivänmurut, kardemumma ja neilikka.

Kuullota pieniksi pilkotut sipulit pannulla rypsiöljyssä ja lisää ne kerma-leipäseokseen.

Soseuta kypsät bataatit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma-leipäsipuliseos. Soseuta aivan tasaiseksi. Jäähdytä bataattiseos kädenlämpöiseksi.

Sekoita joukkoon muna ja bataattien keitinliemi tai kasvislientä. Lisää myös siirappi ja suola.

Voitele iso uunivuoka ja kaada siihen bataattiseos. Kypsennä bataattilaatikkoa kannen alla uunissa 170 asteessa tunti ja sitten ilman kantta puoli tuntia.

Viimeisen puolen tunnin ajaksi voit halutessasi lisätä mausteisen bataattilaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita ja kuorruttaa sen 200 asteessa.

Tarjoa mausteinen bataattilaatikko lisäkkeenä joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä