Maku

Koukuttavan hyvää! Somehitiksi noussut green goddess -kastike nostaa kaalisalaatin uusiin sfääreihin

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Aloita varhaiskaalikausi green goddess -kaalisalaatilla, jonka juju on vihreä ja täyteläinen kastike. Herkun esikuva on TikTokista Baked by Melissan tililtä ilmiöksi singahtanut salaatti. Vihreän kaalisalaatin seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi kasvispyörykät, grillatut broilerinfileet tai makkarat.
GL
KA
0
2
Julkaistu: 3.5.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 (noin 1 kg)varhaiskaali (tai jäävuorisalaattia)
  • 1kurkku
  • 100 gkevätsipulia
  • ½ dl ruohosipulia

Green goddess -kastike

  • 2valkosipulinkynttä
  • 1pieni salottisipuli
  • 1½ dl sitruunanmehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl cashew- tai saksanpähkinöitä
  • 1 dl (25 g)parmesaanijuustoa
  • 1 rku basilikaa
  • 1 ps (65 g)babypinaattia
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • kasvispyöryköitä
Tulosta

Vihreä kaalisalaatti – ohje:

  1. Huuhtele kaali ja poista uloimmat huonot lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon.
  2. Huuhtele kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevät- ja ruohosipulit.
  3. Kuori sipulit. Mittaa kaikki green goddess -kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  4. Sekoita kastike salaattiin. Tarjoa vihreä kaalisalaatti esimerkiksi kuumennettujen kasvispyöryköiden kanssa.

Vinkki!

Vegaanisen salaatin saat käyttämällä parmesaanijuuston tilalla ravintohiivahiutaleita. Ne tuovat salaattiin juustoisen makuvivahteen.

2 kommenttia