


Koukuttavan hyvää! Somehitiksi noussut green goddess -kastike nostaa kaalisalaatin uusiin sfääreihin
20 min
Aloita varhaiskaalikausi green goddess -kaalisalaatilla, jonka juju on vihreä ja täyteläinen kastike. Herkun esikuva on TikTokista Baked by Melissan tililtä ilmiöksi singahtanut salaatti. Vihreän kaalisalaatin seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi kasvispyörykät, grillatut broilerinfileet tai makkarat.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 1 kg)
varhaiskaali (tai jäävuorisalaattia)
1
kurkku
100 g
kevätsipulia
½ dl
ruohosipulia
Green goddess -kastike
2
valkosipulinkynttä
1
pieni salottisipuli
1½ dl
sitruunanmehua
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
cashew- tai saksanpähkinöitä
1 dl (25 g)
parmesaanijuustoa
1 rku
basilikaa
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 tl
suolaa
Lisäksi
kasvispyöryköitä
Vihreä kaalisalaatti – ohje:
- Huuhtele kaali ja poista uloimmat huonot lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon.
- Huuhtele kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevät- ja ruohosipulit.
- Kuori sipulit. Mittaa kaikki green goddess -kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
- Sekoita kastike salaattiin. Tarjoa vihreä kaalisalaatti esimerkiksi kuumennettujen kasvispyöryköiden kanssa.
Vinkki!
Vegaanisen salaatin saat käyttämällä parmesaanijuuston tilalla ravintohiivahiutaleita. Ne tuovat salaattiin juustoisen makuvivahteen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat