Maku

Maukas ja mausteinen linssikastike

1 h 15 min
GL
MA
MU
4.4
0

Maukas ja mausteinen linssikastike pehmennetään kookosmaidolla ja tarjotaan keitetyn riisin kanssa. Nam, miten helppo ja hyvä arkiruoka!
Tulosta
Teksti Helsingin Rudolf Steiner -koulun kokit
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 2 dllinssejä (punaisia)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1-2 rkltuoretta inkivääriä (raastettua)
  • 2-3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 tljauhettua korianteria
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlkurkumaa (jauhettua)
  • 2 tljauhettua sarviapilaa (halutessasi)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2-3 dlkookosmaitoa
  • 3-4 dlvettä (tai tomaattimehua)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2-3 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista linssikastike näin:

Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet ja leikkaa paprika paloiksi. Huuhtele linssit.

Kuullota sipulia, tomaattipyreetä ja mausteita öljyssä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Lisää linssit, kookosmaito ja vesi tai tomaattimehu. Anna hautua noin 30 minuuttia.

Lisää porkkanat ja paprikat. Hauduta vielä 10–15 minuutta, kunnes linssit ovat täysin pehmenneet.

Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jos kastike on kovin paksua, lisää nestettä.

Tarjoa linssikastike riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4